Maraş Caddesi için referandum talebi

Ortahisar Kent Konseyi, Maraş Caddesi’nin trafiğe kapatılıp kapatılmaması konusunda referandum yapılmasını istedi

Maraş Caddesi için referandum talebi
Maraş Caddesi için referandum talebi Admin
Advert

Trabzon’da bir süredir tartışmalara neden olan Maraş Caddesi’nin trafiğe kapatılıp kapatılmaması hususu yine gündeme geldi. Ortahisar Kent Konseyi, ‘Maraş Caddesi’nin trafiğe kapatılıp kapatılmamasının yapılacak referandum ile karara bağlanması isteğini Ortahisar Belediye Meclisine gönderdi. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise, Kent Konseyinin talebini yasa gereği gündeme aldıklarını ancak yetkileri olmadığını belirterek “Biz bunu yasa gereği gündeme alıp mecliste değerlendirme yapmak durumundayız. Ancak bu Maraş Caddesi’nde trafikle ilgili olarak Kent Konseyinin meclisimize gönderdiği talebi biz yetki itibarıyla Büyükşehir Belediyesine gönderdik. Şu anda yetki sahibi olmadığımız referandum yapma konusunda değerlendirme yapmak gibi bir tutum içerisinde olmamız mümkün değil. Sadece bilgilendirme söz konusu olabilir. Kent Konseyinin talebini meclis üyelerine sunmaktan başka bir şey yapamayız.” dedi.

Trabzon’da bir süre önce araç trafiğine kapatılması gündeme gelen Maraş Caddesi yine Trabzon kamuoyunu meşgul edecek. Ortahisar Kent Konseyi, Maraş Caddesi’nin trafiğe kapatılması için Ortahisar Belediye Meclisine öneride bulundu. Kent Konseyinden gelen kararda şu ifadelere yer verildi: “Ortahisar Kent Konseyi olarak Maraş Caddesi’ndeki yoğunluğun giderilmesini de mahalli müşterek nitelikteki ihtiyaçlardan biri olarak görmekteyiz. Caddenin trafiğe kapatılması yönünde kararımız UKOME’ye ulaştırılmak üzere 21.12.2014 tarihli dilekçemizle tarafınıza iletilmiştir. Bu kararımızı destekler nitelikte geniş çaplı bir kamuoyu araştırması ile caddenin araç trafiğe kapatılıp kapatılmaması hususunda halkımıza sunularak referandum yapılmasına karar verildi.”

Başkan Ahmet Metin Genç ise yine daha önce tartışmalara neden olan Maraş Caddesi’nin trafiğe kapatılıp kapatılmaması kararını öncekinde olduğu gibi Büyükşehir Belediye Meclisine göndereceklerini ifade etti. Başkan Genç, “Biz bunun gereği yapılmak üzere trafik noktasında büyükşehire yazımızı gönderdik mi diye teyit ettim tarih ve sayısı ile. Konseyden geldiği için meclisin gündemine almak zorunda kaldık.” dedi. Burada söz alan Ortahisar Kent Konseyi Başkanı Ahmet Aslanoğlu, “Maraş Caddesi daha karmaşık hâle geldi. Daha önceki raporumuz dikkate alınmadı. Maraş Caddesi’nde trafik sıkışıklığı söz konusu, yayaların yürümesi mümkün değil. Belediyeler sosyal belediyecilik anlamında vatandaşımızın huzuru ve rahatı için uğraşırken, maalesef bir yetkilinin, ‘Maraş Caddesi’ne giren bir insanın 20 dakika tahammül etmesi lazım.’ cümlesi çok kötü bir cümle olarak algılıyorum. Kent Konseyi olarak diyorum ki belediyeciliğin görevi eğer huzuru, adaleti sağlamak ise Ortahisar Belediyesi bakmıyor, yine Büyükşehir Belediyesine gidecekse ona yazılmasını istiyorum. Bunun ardından biz artık bunu kamuoyuna daha sesli duyuracağımız noktasında Kent Konseyi olarak karar aldık. Çünkü biz Maraş Caddesi’ni kullanamıyoruz. Önerilerimizin hiçbiri dikkate alınmadı ve Maraş Caddesi’nde kargaşa daha da arttı.” dedi.

GENÇ: EDS SİSTEMİ GÜNDEME GETİRİLMİŞTİ

Daha önce yine bu konunun Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşüldüğünü hatırlatan Başkan Genç, “Biz bunu Büyükşehir Belediyemize yazdıktan sonra Ali Sağır Bey tekrar büyükşehir meclis toplantısında konuyu gündeme taşıdı. Ve Ali Bey’in sorusuna hitaben Büyükşehir Belediye Başkanımız öncelikle bu alanda Maraş Caddemizde EDS Sistemi’ni yürürlüğe koyacağını, bundan netice alınamaması durumunda ise farklı alternatifleri değerlendireceğini söylemişti. Mesele bu, siz bunu ayrı bir teklif olarak belediyemize sunduğunuz için biz de yasa gereği meclisin gündemine alıp değerlendirip yine talep mercii itibarıyla Büyükşehir Belediyemize göndereceğiz.” diye konuştu.

günebakış - Gökhan DİHKAN

Trabzon Maraş Caddesi Referandum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg