Telefon dolandırıcılığında rekor Trabzon'da

Telefon dolandırıcılığında Türkiye rekoru Trabzon'da. Tam 3 milyon TL son anda kurtarılırken, 2 milyon liraya yakına para uçtu

Telefon dolandırıcılığında rekor Trabzon'da
Telefon dolandırıcılığında rekor Trabzon'da Admin
Advert

Dünyanın hiçbir yerinde eşi benzeri olmayan telefon dolandırıcılığı ülkemizde devam ediyor. Kendilerini asker, savcı, polis ve sağlık hizmetleri olarak tanıtan uyanıklar, telefon yöntemi ile birlikte ülke genelinde birçok insanı mağdur etmiş durumdalar.

Son yıllarda bu yöntemle birlikte dolandırılanların sayısı artınca İçişleri Bakanlığı almış olduğu kararla Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı 81 il emniyet müdürlüğünde yeni birim kurdu. Asayiş Şube Müdürlüklerinin alt birimi olarak hizmet verecek olan bu büronun adı “Suç Geliri ile Mücadele Büro Amirliği.” Bu büronun tek bir görevi var. Telefon yöntemiyle meydana gelen dolandırıcılıkları engellemek.

Dolandırıcıların hedefindeki il ise Trabzon. 2015 yılının son 6 ay içerisinde 30 vatandaş parasını kaptırmak üzereyken Suç Geliri ile Mücadele Bürosu ekipleri tarafından engellendi. Polis ekiplerinin başarılı bir şekilde yapmış olduğu çalışmalarda 3 milyon TL son anda kurtarıldı. Trabzon’da bu yöntemle birlikte suç sayısı artınca, duruma Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü farklı bir yöntem uygulama kararı aldı. Özellikle Merkez ilçe Ortahisar’da bulunan banka şubelerine sivil polisler yerleştiren Emniyet Müdürlüğü, durumundan şüphelendiği ve dolandırılacağını hissettiği vatandaşlara müdahale ediyor. Diğer ilçelerde bulunan bankaların çalışanlarına da konu ile ilgili polis ekiplerinin seminer verdiği öğrenildi. Trabzon’da bulunan banka şubelerinde görevli güvenlik ve bankomat çalışanlarına seminer veren polis ekipleri, bu yönde para yatırmak isteyenlerin engellenmesi ve durumundan şüphelendikleri şahısları ikna etmelerini aktarıyorlar.

Ayrıca polis ekipleri; görevlilere telefon numaralarını vererek kendilerine bilgi verilmesi yönünde uyarıda bulundu. Banka görevlileri ile birlikte dolandırılan vatandaşlar arasında ise ilginç diyaloglar gerçekleşiyor. Telefon dolandırıcılarının ağına düşen 60 yaşındaki Huriye Yılmaz, 500 bin TL’sini dolandırıcılara kaptırdığı sırada yanına gelen polisler, “Teyze ne yapıyorsun? Biz polisiz.” diyerek engellemeye çalışırken Yılmaz, “Oğlum, ben de size para yoluyordum.” ifadesi ile karşılaştılar.Trabzon’da telefon dolandırıcılarının ağına düşen O.K., banka görevlileri tarafından uyarıldığı sırada sinirlenerek “Sen karışma, başımı derde mi sokmak istiyorsun?” diyerek tepki gösterdiği öğrenildi. Öte yandan 2015 yılının tamamında Trabzon polisine dolandırıldığını belirterek şikâyet edenlerin sayısının 70 kişi olduğu öğrenildi. Bu kişiler arasında emekliler ağırlıkta olurken, doktor, profesör, öğretmen ve iş adamları da bulunuyor. Türkiye’de en fazla mağdurun olduğu iller arasında başı çeken Trabzon’u sırasıyla, Eskişehir, Adana, Yozgat ve Yalova takip ediyor.

günebakış

Telefon dolandırıcılığı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg