Çayıroba'da kar esareti

Trabzon’un Çaykara ilçesine en uzak mesafedeki dağ mahallesi olan ve eski adı Yente olan Çayıroba Mahallesi’nde ikamet eden yaklaşık 15 kişinin, çığ tehlikesi nedeniyle dünyayla bağlantısı kesildi.

Çayıroba'da kar esareti
Çayıroba'da kar esareti Admin
Advert

Yaklaşık 1 hafta elektriksiz kalan mahalle sakinleri dün elektriğe kavuşurken, yollar çığ tehlikesi nedeniyle açılamıyor. Mahalle sakinleri BİMER’e şikâyet dilekçesi yazarak yollarının açılmasını istediler.

Çaykara’ya 35 km. mesafede bulunan Çayıroba’nın yoluna çığ tehlikesi nedeniyle giremediklerini belirten Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, “Çayıroba’da mahsur kalma durumu söz konusu değil. İki dağ mahallemiz var. Onlardan birinin yolunu açtık. Çayıroba Mahallesi’nin yolunu da çığ tehlikesi nedeniyle henüz açamadık. Orada yerleşik insanlarımız var. 2 bin 200 rakımda bulunan Çayıroba’da şu anda 3-4 metre civarında kar var. Çayıroba’nın elektriği var. Sürekli telefonlarla da görüşüyoruz. Çayıroba’nın yoluna çığ tehlikesinden dolayı giremiyoruz. Acil bir durum olursa helikopterle alacağız. Ancak şu anda acil bir durum yok. Herhangi bir mağduriyet yok.” diye konuştu.

Çayıroba Mahallesi Muhtarı Remzi Gündoğdu da Çayıroba’da normal yaşamın devam ettiğini belirterek, “Çayıroba’nın yolu kapalıdır ama orada normal yaşam sürüyor. Herhangi bir mahsur kalma olayı yok. Orası köydür. 6 hane var orada. Yaklaşık 15 kişi orada yaşamını sürdürüyor. Yaklaşık bir ay önce bir hasta oldu, helikopterle gidip aldık. Şimdi yolu açmak için zorluyorlar. Sağı solu arıyorlar ama çığ tehlikesi var. Elektrikleri yoktu onu bağlattık. Şu anda sıkıntı yok. Bugün bile görüşme yaptım oradakilerle. Bir tane kadın ayağının parmağını bir yere vurmuş, ağrı olmuş. Ağır bir durumunun olmadığını söylediler. Yolun açılması için biraz karın erimesini bekleyeceğiz.” dedi.

günebakış - Aydın GELLECİ

Trabzon Çaykara Çayıroba Yente
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg