Gümüşhane’de İş Kazası: 3 İşçi Yaralandı

Bir maden firmasında çalışan 3 işçi, söktükleri tahliye borusunun içindeki suyu fark edemeyince basınçlı suya maruz kalarak yaralandı.

Gümüşhane’de İş Kazası: 3 İşçi Yaralandı
Gümüşhane’de İş Kazası: 3 İşçi Yaralandı Admin
Advert

GÜMÜŞHANE’nin merkeze bağlı Karamustafa köyünde faaliyet gösteren bir maden firmasında çalışan 3 işçi, söktükleri tahliye borusunun içindeki suyu fark edemeyince basınçlı suya maruz kalarak yaralandı. Edinilen bilgiye göre bakımdaki tesiste atık su barajından tesise gelip tekrar geri dönen tahliye borusunun vanasını değiştirmek isteyen bakım onarın  personellerinden M.Ö. (46), H.G. (24) ve A.Ş. (28) borunun içindeki suyun tahliye edilmediğini fark edemeyince devasa borunun içerisinde biriken kimyasal karışımlı suyun oluşturduğu basınca maruz kaldı. Vücutlarında darbeye bağlı çeşitli yaralar oluşan ve arkadaşları tarafından olay yerinden çıkarılan işçiler, 112 Acil Servis Ambulansı ile Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Hayati tehlikeleri bulunmayan işçilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Atık barajındaki su olması nedeniyle hastanede Kimyasal Biyolojik  Radyolojik ve Nükleer (KBRN) ünitesi ünitesinde yıkanan yaralılar izole edilmiş odada takibe alındı.

BUGÜN TABURCU EDİLECEKLER
Dün gerçekleşen olayın ardından hastane yetkilileri siyanüre karşı Zehir Danışma Merkezi ile  kurdukları irtibatın ardından yaralılara antidot uygulaması yapmayı planlarken, yaralılarda ziyanür zehirlenmesiyle ilgili semptomlar oluşmayınca bu uygulamaya da gerek kalmadı. Yaralıların bugün öğleden sonra taburcu edilmesi bekleniyor. Yaralıları hastaneye getiren 4 kişilik 112 Acil Servis görevlisi ile ambulansa da aynı işlem yapıldığı da edinilen bilgiler arasında. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Firma yetkilisi ise olayla ilgili yaptığı açıklamada, işçilerin atık barajından arıtılarak alınan suyun tekrar sistemde kullanılmasını sağlayan proses dönüşüm borusunun içindeki suyu fark edememesinden dolayı bu olayın meydana geldiğini söyledi. Yaralı olan işçilerin herhangi bir siyanür kaçağına maruz kalmadıklarını iddia eden firma yetkilisi, arıtılan suda bulunan siyanür miktarının da insan  sağlığı üzerinde herhangi bir zararının olmadığını belirterek Gümüşhane’deki müdürlüklerin de olayla ilgili araştırma yaptığını sözlerine ekledi.

Kaynak: günebakış

Gümüşhane İş Kazası
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg