İran haberi doğruladı

Uluslararası Tahkim Mahkemesi, açılan davada Türkiye lehine karar vermişti.

İran haberi doğruladı
İran haberi doğruladı Admin
Advert

Tahkimin verdiği karardan sonra İran, Türkiye'ye sattığı gazın fiyatının % 13 - 15'ini ceza olarak ödemeyi kabul etti

Tasnim Haber Ajansı'na göre Petrol Bakanı Zengene, mahkemenin verdiği karara istinaden, Türkiye'ye verilen fiyatın yüzde 13 ila 15'ine karşlılık gelen tutarı ceza olarak Ankara'ya ödeyeceklerini bildirdi.

'Rakam çok değil'

Zengene İran'ın ödeyeceği rakamı açıklamazken, "Türkiye'ye ödenecek rakam çok değil" şeklinde konuştu.

Mahkemeden çıkan karardaki rakamın Türkiye'nin istediği kadar yüksek olmadığını iddia eden İran Petrol Bakanı Zengene, "Karar, Türkiye'nin talep ettiğinden farklı" dedi.

Doğalgaz fiyatında İran'la anlaşma sağlanamayınca 2012'de Türkiye'nin açtığı davanın lehte sonuçlandığı salı günü açıklanmıştı.

'Halka yansıtmayı düşünüyoruz'

Tahkim Mahkemesinin verdiği Kararın ardından konu hakkında değerlendime yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye ile İran arasındaki davada çıkan indirim kararının geriye dönük olarak işletileceğini söyleyerek, "Burada tahkim tarafların anlaşması yönünde yüzde 13,3 ile 15,8 arasında bir indirim aralığı verdi. Bu önümüzdeki birkaç ay içerisinde tarafların bir mutabakata varması ile ilgili bir süreç, sınırsız bir süreç değil. Bu indirimi, İnşaallah en kısa sürede halkımıza yansıtmayı düşünüyoruz" açıklamasını yapmıştı..

Albayrak, İran'la Türkiye arasında doğalgaz fiyatı konusunda yaşanan anlaşmazlığın çözümü için 2012 yılında uluslararası tahkim mahkemesine açılan bir dava olduğunu, bu davadan sonucunda çıkacak indirimin 1 Temmuz 2011tarihinden bu zamana kadar geçen süreyi kapsayacağını söylemişti.

Türkiye İran Doğalgaz Tahkim Mahkeme İndirim
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg