Bürokrasi böyle diyor!..

Çavuşlu Belediyesi tarafından mühürlenerek kapatılan katı atık bertaraf tesislerini belediye değil, valilik kapatacakmış.

Bürokrasi böyle diyor!..
Bürokrasi böyle diyor!.. Admin
Advert

1 Şubat 2016 tarihinde Çavuşlu Belediyesi tarafından mühürlenerek kapatılan Katı Atık Bertaraf Tesislerinin mührü, 3 Şubat günü akşam saatlerinde söküldü. Gece geç saatlerde Görele ve Giresun’dan gelen jandarma ekipleri nezaretinde Birlik görevlileri tarafından mühürleri sökülen tesislerin 19 Şubat’ta Birlik tarafından tekrar kapatılacağı belirtildi. Katı Atık Birliği adına Görele Kaymakamlığına gönderilen yazıda, “Katı Atık Bertaraf Tesisleri Çavuşu Belediye Başkanı, personeli ve bölge halkı tarafından yetkisi olmamasına rağmen mühürlenmiştir.” ibaresi kullanıldı. Aynı yazıda Birlik çalışmasının 20 Şubat’a kadar sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için ivedilikle ek güvenlik önlemlerinin alınılması da istendi. Çavuşlu Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, kendilerine tebliğ edilen mahkeme kararını uyguladıklarını belirterek, “Ordu Bölge İdare Mahkemesi, tesislerin kapatılması yönünde karar verdi. Biz bu karar doğrultusunda işlem yaparak tesisi mühürlemiştik. Mahkeme kararı bize 15 Ocak’ta tebliğ edilmişti. Bizim bir ay içerisinde burayı mühürlememiz gerekiyordu. Mühürlemesek suçlu duruma düşecektik. Daha sonra Katı Atık Birliği yetkilileri bize burayı 19 Şubat’ta kendilerinin mühürleyeceklerini belirterek, buradaki mührü basının, güvenliğin ve vatandaşların gözü önünde söktüler ve tesisi açtılar. Biz kanun ne ise onu uyguladık. Yanlış bir şey yapmadık. Ayın 19’unda burası mühürlenmese biz tekrar sorup soruşturacağız. Ona göre hareket edeceğiz. Kendi başımıza kanunsuz ve yanlış bir şey yapmak istemiyoruz.” dedi.

TESİS KURALLARA UYGUN DEĞİL

Tesisin kendilerine söylendiği şekilde yapılmadığını da belirten Başkan Arslan, “Biz son zamanlarda şunu dedik, ‘Burayı düzgün bir şekilde yapın, suyumuzu da dağdan getirin. En azından suyum temiz olsun.‘ Fakat bizi dinleyen olmadı. Şu anda çöpün suyu bizim su aldığımız dereye akıyor. Yani ne yapmaya çalışıyorlar? Milleti zehirlemeye mi çalışıyorlar? Şu anda dökülen çöp vahşi depolama sistemi ile depolanıyor, ayrıştırma falan yok. Ben dedim ki ‘Madem kapatacaksınız, buraya çöp gelmesin.’ Kış mevsiminin ortasında olmamıza rağmen çöp kokusu beldemize kadar geliyor. Bir de temmuz, ağustos ayında ne olacağını yetkililer iyi düşünsün. Benim dediğim olacak zihniyetini bırakmamız gerekir. Böyle bir şey olmaz. Burası köftesi ile, pidesi ile, ekmeği ile halka 24 saat hizmet veren bir yer. Biz yapılan tesise ve hizmete karşı değiliz. Ama burada halkın sağlığı söz konusu, Çavuşlu’nun geleceği söz konusu. Şu anda çöpün suyu kullandığımız suya karışıyor. Bunu kimseye anlatamıyoruz.” şeklinde konuştu.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK

Yasaları uygulayarak mühürleme yaptıklarını, ancak yasal olmayan bir şekilde mühürlerin söküldüğünü belirten Arslan, “Mühürlerin sökülmesi esnasında biz gerekli tespitlerimizi yaptık. Katı Atık Birliği personelleri hakkında Görele Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduk. Belediyemizin yasal olarak mühürlemeyi bu şekilde sökmek suçtur. Bu konuda kararı yüce mahkememiz verecektir.” dedi.

günebakış - Ahmet CEYLAN

Çavuşlu Katı Atık Tesisleri Çöp Belediye Valilik Bürokrasi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg