Usta plan-projelerini anlattı...

Trabzonspor başkan adayı Muharrem Usta kongreye sayılı günler kala düzenlediği basın toplantısıyla hem plan ve projelerini anlattı hem de yönetim kurulunda yer alacak takım arkadaşlarının bir kısmını tanıttı.

Usta plan-projelerini anlattı...
Usta plan-projelerini anlattı... Admin
Advert

Trabzonspor’un kuruluşunun 50. Yılına yaklaşılmakta olduğunu söyleyerek söze başlayan Usta, kongrenin gerçekleşeceği tarihin ertesi günü olan 7 Aralık'ın da önemli bir gün olduğunun altını çizdi. Usta, Trabzonspor'umuzun 7 Aralık'ta uyanacağı yeni bir yönetim ve gelecek günlerinin daha aydınlık, daha parlak olabilmesini sağlayacak seçime doğru hareket ediyoruz. 7 Aralık Trabzonspor için sıkıntılı günlerin  ortadan kalkacağı bir gün olacak. 7 Aralık milyonlarca Trabzonsporlu için üzüntünün, kaygının ara ara da olsa gece çekmekte oldukları uykusuzluğun biteceği bir gün olacak. 7 Aralık hep birlikte büyük bir çınar olan Trabzonspor'umuzun yeniden tarihinin, yazılacağı günlerin başlangıcı olacak" dedi.

Trabzonspor'un içinde bulunduğu üç temel sorunu olduğuna vurgu yapan Usta, bu sorunları da; ekonomik, sportif ve imaj-itibar olarak 3 çatı altında topladı. Ekonomik sorunun Trabzonspor tarihinde görülmemiş  kadar derin olduğunu söyleyen Usta, “Sportif anlamda da Trabzonspor'umuzun durumu hepimizi üzüyor. Son yıllarda Trabzonspor'dan beklediklerimizi bulamadığımız ve camiamızın bir türlü yüzünün gülemediği bir süreçten geçiyoruz. Üçüncü sorunumuz ise imaj ve itibarla ilgili sorun. Yaklaşık 50 yıllık tarihi olan bir Anadolu kentinin, büyük bir efsane olarak doğmuş olan, gerçek bir tarih yazmış olan Trabzonspor'umuzun itibarı milyonlarca Trabzonspor taraftarı ve Türkiye için kabul edilebilir bir durum değildir. Bu üç temel soruna baktığımızda bizim için öncelikle ilk sorun itibar sorunudur” dedi.

Trabzonspor'un sorunlarının çözümü konusunda yapılması gerekenlere ilişkin de bilgi veren Usta, “Trabzonspor'un çok büyük sorunları olabilir. Ama bu köklü kulüp ve camianın hedefsiz yaşaması asla  mümkün değildir. O nedenle biz Trabzonspor'un yönetimine talip olanlar olarak hem itibarımızı önemseyeceğiz, hem ekonomik durumu iyi bir duruma getirmiş olacağız hem de sportif anlamda kulübün 50. yılın içinde bulunduğu o iki sezonda şampiyonluğun en güçlü adayı olarak yeniden bir diriliş hareketi  yapacağız. O nedenle üç konuda da iddialı bir Trabzonspor için yola çıkıyoruz” diye konuştu.

Usta, Trabzonspor’un Anadolu’da ki bir şehrin takımı olduğunu ama sadece o anlamı taşımadığına da vurgu yaparken, “Trabzonspor ve Trabzon, Türkiye’dir. Trabzonspor bir şehir takımı olmadığı gibi bir Dünya takımıdır. Bizim makamız, Dünyanın öteki ucunda da bilinen bir markadır. Onun için Trabzonspor, ‘Trabzon’dan mı yönetilecek, İstanbul’dan mı yönetilecek’ gibi bir durumu hiç birimiz kabul edemeyiz. O nedenle yöneticiler Trabzon’dan da İstanbul’dan da Dünyanın başka ülkesinden de olacak. Bizim Trabzonspor’u her taraftan yönetmemiz gerekiyor çünkü Trabzonspor her yerde temsil edilmeli. O nedenle Trabzon-İstanbul ayrımını kabul edemeyiz” dedi.

Hayri Gür Spor Salonu’nun bütün spor dalları için merkez haline geleceğini de söyleyen Usta, “Sadece basketbol hariç olmak üzere bütün salon sporlarını Hayri Gür’e yerleştireceğiz. Bütün gençliğimizi oraya yerleştirerek faaliyetler yürütürken sahildeki tesislerden birisi 5 bin kişilik modern çok amaçlı salona dönüştürülecek. Bu salonda konserlerden büyük ulusal uluslar arası toplantılar yapılacağı gibi hafta sonları ise basket potaları getirildiğinde basketbol maçlarının oynanacağı bir yer olacak. O  zaman orada da hedef yükseliyor. Nasıl 50. Yılda hedef şampiyonluk diyorsak basketbolda da şampiyonluğu hedefliyoruz” diye konuştu. Usta, Trabzonspor mirasının üzerine yeni başarılar koymak zorunda olduklarını da belirtirken, “Trabzonspor on yıllar öncesinde dünya markası olmak için büyük adımlarını attı. 75-85'li yıllardan bahsediyorum. O büyük mirası biz bugünlere istediğimiz gibi  taşıyamadık. 7 Aralık'ı bunun için de ben milat olarak görüyorum. Bu kadar köklü olan, bu kadar büyük işlere imza atmış Trabzonspor’un başarılarının üzerine bundan sonra da koymamız gerekiyor. O dünya markası ligine attığı adımların daha sağlıklı bir şekilde yerleşip, yeşerip büyüyeceğine  inanıyorum. Bu bir vizyon ve gelecek işidir. Milyonlarca taraftarımız ile biz bunu kesinlikle başaracağız.

Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi. Trabzonspor’un 5 yıldır geliri 80 milyon TL civarında olduğunu da söyleyen Usta, “Sadece 2010-11 senesinde yani şampiyon olduğumuz senede gelirimiz yaklaşık 25 milyon euro daha artmıştır. O geliri istisna tutarsak biz 80 milyonda takıldık kaldık. Ama buna karşılık o yıllarda giderimiz de 80 milyon iken şimdi giderimiz 240 milyona çıktı. Yıllık bütçe açığımız yaklaşık 160 milyon. Peki se yapılması lazım. Öncelikle bu açılmış olan iki ucun birbirine yaklaşması gerekiyor.

1: gelirlerimizin artması gerekiyor,

2: Kabul edilebilir düzeye giderlerimizin çekilmesi gerekiyor.

Bunun ilk adımı 80 milyon olan gelirimizin 130 milyona çıkması. Bunun yüzde 90’ı milyonu isim hakkı ve spor totodan geliyor. Bu gelirleri hızla artırarak ilk hedef olarak 130 milyonu deklare ediyoruz. Bunun ne kadar önemli olduğunu Trabzonspor taraftarı da biliyordur” diye konuştu. Usta, 50. yıl hedeflerinin vazgeçilemez bir hedef olduğunu belirtirken, “ Kulübümüz için tek bir sloganımız var. ‘50. yılda şampiyonluğa...’ Hangi şartları yaşamış olursak olalım ne kadar mutsuz ve ümitsizliğe kapılırsak kapılalım, taraftarımızın ne kadarı itibarımızla uğraşalım ya da ekonomimizi çözelim dese de Trabzonspor’un iddialı durumda bulunması olmazsa olmazımızdır. O nedenle 50. yılımıza hepimiz kilitleneceğiz. Bu bizim için vazgeçilmez bir hedeftir. Bunun altını özellikle çiziyorum” diye konuştu. Akyazı ile ilgili yapacakları bir çok proje olduğunu da söyleyen Usta, “Oraya yaklaşık 250 trilyonluk bir

yatırım yapılıyor. 250 milyon bugünkü yatırımla yapılan stat 15 günde bir ya da haftada bir yapılan maçlar için ışıkları açılan ve kapatılan bir yer olmamalı. O stat, dünyada çok iyi örnekleri olduğu gibi yaşayan bir stat olmalı. Hem içindeki tesisleri ile hem de çevresindekilerle. Akyazı Stadı, şehir  açısından en önemli lokasyolarından biridir. Trabzon'un nefes aldığı alanları azdır ama orası yeni nefes alma yeri olmak zorunda. Sporun, sanatın eğlencenin, sinemanın, kültür sanatın merkezi olmak zorda. Stadın ve çevresini bu hale getirerek Trabzonspor’a hem yıllık 15 milyon TL sabit gelir hedefliyoruz hem de stadın içine bir müze kurmayı planlıyoruz. ‘Müze neyi ifade ediyor’ derseniz dünyada örnekleri var. Bizim tarihimizde efsane dediğimiz futbolcular var. Olağanüstü hafızamızda yer yapmış maçlar var. Hiçbir zaman hafızamızdan çıkaramadığımız gol ya da goller, başkanlar, taraftarlar ve bu uğurda ölen taraftarlar var. Bunların hepsini bir müzede toplandığını düşünün. Akyazı’ya 7’den 70’e giden herkes Trabzonspor’un tarihini en ince ayrıntısına kadar yaşayacak. Bu nedenle Akyazı 24 saat yaşayan bir yaşam merkezi olacak” dedi. Trabzonspor’un tarihinden aldıkları gücün kendilerine ışık tuttuğunu da söyleyen Usta, “Tarihindeki başarılar ile ve o büyük miras bizi şunu söyledi. ‘Ey yeni nesil ben bu mirasın üstüne bir şeyler koymanızı istiyorum. Yeter artık beni daha fazla kullanmayın.

Siz de üretin üzerine bir şeyler ekleyin” bunun için yola çıktık. Türkiye’nin geleceğine spor üstünden bir barış zemini, bir medeniyet inşaası, eğitimle sporun iç içe olmaz olduğunu bir türlü anlatamıyoruz. Bu işe soyunurken, sportif başarı, ekonomi, itibarı en iyi noktaya getireceğiz dedik ya. Bu ülkenin geleceğine spor üzerinden eğitim ile birlikte bir medeniyet güneşinin doğması için bu işe soyunduk. Türkiye’nin üzerine Anadolu’dan yükselmek üzere! Bizim böyle bir iddiamız var” dedi.

Amatör branşlar olmazsa olmazdır

“Bütün kulüpler içi olmazsa olmazlardan birisi amatör branşlardır. Trabzon’da da Yavuz Selim diye bir gerçek vardır. Yavuz Selim Stadı bu şekliyle asla kalamaz. Yavuz Selim’in yeri sağa ya da sola kayabilir. Akyazı’da ki stadın daha minyatürü asla kıyaslanamayacak muhteşem bir Yavuz Selim. Burası yüzyıllar boyu yaşayacak ve oraya gelen çocuklarımız, soyunma odası, tesisleri, soğutması, ısıtması, suyu duşuyla birinci sınıf bir Yavuz Selim olacak”

Trabzonspor için ön şartsız her şeye varım

Başkan adayı Celil Hekimoğlu ile birleşip birleşmeyeceğinin sorulmasını üzerini ise Usta, “Ben açık çek sundum, hiç bir ön şartım olmadan. Benim kardeşim arkadaşım, biz az oy ile seçim kaybettik. Bugüne kadar hiç bir birimizi kırmadık. Bundan sonra kırmam. Hiçbir talepte bulunmamamıza rağmen olmadı. Ondan sonra biz çıktık. Son ana kadar bunun olması için çok çaba sarf ettik. Trabzonspor'un menfaatleri için ön şartsız her şeye ben varım dedim. Benim sandalye gibi bir derdim yok. Ben birleşmeden, bütünleşmeden yanayım Trabzonspor menfaatleri için. Dönemsel başkanlık gibi bir şey bizim tüzüğümüzde yok. İki başkan olmaz diyor. Nasıl dönüşümlü olacak. Buna üzülüyorum. İki kişiye iki sandalye bulmak için yöntem seçmeye çalışılıyor. Bu konuşabilir bir konu değil. Trabzonspor'un menfaatleri için kararlı bir şekilde devam ediyoruz. Trabzonspor'un menfaatleri ne gerektiriyorsa sonuna kadar orada oluruz” ifadelerini kullandı.

Parçalanmışlığın nedeni sportif başarısızlıktır

“Ekonomisini düzeltebilen, sportif anlamda Türkiye şampiyonluğu için iddialı olan ve Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne katılma başarısı gösteren bir kulüp olacağız. Milyonlarca Trabzonsporlu ile birlikte bu yolculuğa çıkıyoruz ve bu yolu birlikte yürüyeceğiz. Bu yolda önümüzdeki en büyük engel ise parçalanmış bir camia olmamız. Şunu unutmayalım ki, parçalanmışlığın önündeki tek ve en önemli engel başarısız durumda olmamızdır. Başarısız camialar bölünür, parçalanır. Eğer biz bir bütün olmak

istiyor ve beraber yürümek istiyorsak mutlak manada sportif başarı elde etmek zorundayız. Bizim için ilk milat 50. yılda ki o iki sezondur bütün enerjimizle oraya yürüdüğümüzde göreceğiz ki paramparça gibi görülen Trabzonspor camiası tek vücut olacaktır.”

Şike mücadelemize devam edeceğiz

2010-2011 yılında Trabzonspor’un şampiyon olduğunu da ifade eden Usta, “Kim ne derse desin, bizim için o sezonun şampiyonu Trabzonspor’dur. Çünkü Biz adaletin peşindeyiz. Bu adalet süreci sürüyor. Bizim  mücadelemiz bitmedi. Avrupa’da ki mücadelemiz 1. sınıf mücadele olacaktır. Hak savunmak insanlık görevidir” dedi.

Trabzonspor’u merkeze koyun ve oyunuzu öyle kullanın!

Trabzonspor’da sportif sorunların temelinde seçim hatası olduğuna da vurgu yapan Usta, “Ya yönetimde seçim hatası yapıyoruz ya teknik kadroda ya da futbolcularda. Bu hatalar sonucunda ise olağanüstü dağınıklık ve müthiş bir ekonomik bozukluk ortaya çıkıyor. Seçim hatasının en az yapıldığı yerlerde iyi yönetimler vardır. O nedenle bütün kongre üyelerine; ‘sakın ola Muharrem beyi tanıdığınız için oy vermeyin. Akrabanız diye, arkadaşınız tavsiye etti diye oy vermeyin’ telkininde bulunuyorum. Çünkü bu kulübün geleceğini kongre üyelerimiz tayin  edecek. Onlarda bir tek şey istiyoruz. İçinde bulunduğumuz her türlü sıkıntıdan kurtulmak için Trabzonspor’un itibarı, ekonomik ve sportif çöküklüğünü gözünüzün önüne getirin. Geleceğimizin aydınlık olması, çocuklarımızın  başının dik dolaşması için Trabzonspor’u merkeze koyun bunu kim başarabilecekse gidin oyunuzu ona verin”  dedi.

Akyazı 2016-2017 sezonuna yetişecek!

Usta, Akyazı stadının 2016-2017 sezonuna yetişeceğini de belirtirken, “Akyazı Stadı’nın açılışını bir dünya devi ile görkemli bir şekilde yapacağız. İsim sponsorluğunu da çok önemli bir markayla iyi bir fiyata çözmemiz gerekiyor. Trabzonspor’un içinde bulunduğu ekonomik durma baktığımızda isim sponsorluğu çok düşük fiyata da yapılabileceği gibi gelecek yönetici arkadaşlarımızın bilgi, tecrübe ve ilişkileri büyük Trabzonspor markası ile birleştiğinde, Trabzonspor’un bundan sonra nasıl bir vizyonu olduğu görüldüğünde, buraya çok önemli markalar ve büyük rakamlar gelecektir. Bunu buradan müjdeliyorum” dedi.

Kaynak: günebakış

Trabzonspor Muharrem Usta Kongre
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg