Erzincan'a bağlanınca Çin'e bağlanacağız

Yaylalı, “Sahil yoluna paralel bir demiryolu değil, bütün dünyaya açılacak bir demiryolu hattı 180 km güneyimizden geçiyor. Erzincan’a bağlandığımızda Londra’ya da Çin’e de bağlanmış olacağız.” dedi

Erzincan'a bağlanınca Çin'e bağlanacağız
Erzincan'a bağlanınca Çin'e bağlanacağız Admin
Advert

Trabzon Kent Konseyi Başkanı ve Trabzon Demir Yolu Platformu Sözcüsü Mustafa Yaylalı, Trabzon-Erzincan demir yolunun Trabzon ve bölge için önemine dikkat çekti. Karadeniz limanlarının tamamının güneye doğru karayoluyla bağlandığını belirten Yaylalı, “Ancak dünya bunu karayoluyla değil demir yoluyla bağlıyor. Sahil yoluna paralel bir demir yolu değil, bütün dünyaya açılacak bir demir yolu hattı 180 km güneyimizden geçiyor. Erzincan’a bağlandığımızda Londra’ya da Çin’e de bağlanmış olacağız.” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli projelerinden birisinin Bakü, Tiflis, Kars demir yolu olduğunu ifade eden Yaylalı, “Demiryolu bittiğinde Hazar havzasının tamamına bağlanmış olacağız. GAP bölgesi, İran da bu hat üzerinden buraya bağlanmak istiyor. Herkes burayı istiyor ama biz kapıları kapatıyoruz. Demiryolu bu zamana kadar başlanmış olmalıydı. 2018’den öne alınması için çabalamalıyız. Hopa-Batum demir yolunun Trabzon ve bölgeye şu aşamada katacağı çok şey yok. Türkiye’nin ihracatı için önemli bir yatırım olabilir. Rantabldır ama önceliğimiz Hopa-Batum değildir. Karadeniz’in kuzeyinde Poti Limanı var. Poti dolup da artarsa Batum’a geliyor. Orası da artarsa Hopa’ya geliyor. Hopa artarsa Rize’ye geliyor. Trabzon Limanı’nın da elleçleme yukarıya çıkıyor. Biz Poti ile eş değer noktaya gelebiliriz. Eksiğimiz uluslararası bağlantılarımızdır. Zigana Tüneli bu anlamda önemlidir. Zigana Tüneli kışın yol bakım çalışmaları maliyeti fazla. Alttan tünel yaptığımızda o maliyeti karşılıyor diye bakılıyor. Bu tür projeler önemli. Projelerin eksi taraflarını da dillendirmek gerekiyor. İMO olarak durduğumuz yer çok net. Kentin ve ülkenin geleceği için atılan adımların arkasındayız.” diye konuştu.

günebakış - Gökhan DİHKAN

Mustafa Yaylalı Trabzon Kent Konseyi Demiryolu Bakü-Tiflis-Kars Zigana Tüneli
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg