Trabzonspor aradığı scoutu buldu mu?

Trabzonspor, Twente'nin 2006-2014 arasında kesintisiz Şef Scoutluğunu yapan tecrübeli isimle anlaşmaya çok yaklaştı.

Trabzonspor aradığı scoutu buldu mu?
Trabzonspor aradığı scoutu buldu mu? Admin
Advert

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta'nın en önemli vaatlerinden biri için ilk hamle yapıldı. Kulübün transfer politikasının sağlam bir zemine oturmasının önemine her fırsatta vurgu yapan başkan Muharrem Usta dünya çapında tecrübeye sahip olan tanınmış scout Jan Van Staa ile anlaşmaya büyük ölçüde yaklaştı.

İki şart ileri sürdü

Hollanda Eredivisie ekiplerinden Twente'de gösterdiği performansla transferde yüksek bir gelir elde edilmesinde büyük katkısı bulunan Jan Van Staa ile Başkan Muharrem Usta'nın ilerleyen günlerde Trabzon'da görüşmesi bekleniyor.

Ön görüşmede Trabzonspor'a çalışma şartlarını açıklayan Staa'nın iki konu üzerinde özellikle durduğu bildirildi. İşine kesinlikle karışılmamasını ve alt yapının başına kendi istediği bir hocanın getirilmesini talep eden tecrübeli ismin çalışma metodu herkes tarafından takdir topluyor.

Bir çok ülkedeki scoutlarla sahip olduğu bağlantılar sayesinde geniş bir portföyü bulunan Jan Van Staa'nın izleyeceği oyuncu hakkında önce bulunduğu ülkedeki scoutlara izlettirip rapor istediği, aldığı raporlar doğrultusunda kendisi ya da ekibinden bir kişiyi o futbolcuyu izlemeye göndererek kararını verdiği söyleniyor. 

İki kişiyle beraber geliyor

Trabzon'a iki kişiyle beraber geleceği bildirilen Jan Van Staa, Avrupa'daki isimleri bu ekiple takip edecek. Öte yandan son dönemde Nijerya'da üç futbol akademesi ile anlaşması Jan Van Staa'nın dünya futbolunda takip ettiği alanın genişliğini göstermesi açısından örnek gösterildi.

Ben olsam Douglas'ı almazdım

Trabzonspor'da defans problemine çare olarak transfer edilen ama beklentileri karşılayamayan Douglas da Jan Van Staa'nın eski talebelerinden... Staa Douglas hakkında: "Douglas benim öğrencim ama ben olsam onu Trabzonspor'a transfer etmezdim. Douglas Trabzonspor'a gelmeden önce eşiyle ciddi problemler yaşadı ve ayrıldı. O olay kendisini derinden etkiledi ve yeni takımında konsantrasyon sorunu yaşamasına sebep oldu" dedi.

Trabzonspor'da bir dönem forma giyen ve hala hafızalardaki yerini koruyan Jaja için de, "Jaja çok kaliteli, ayaklarına hakim bir oyuncu. Herkes onun gibi bir yeteneği takımında görmek ister. Ancak Jaja'nın alkol problemi var. Trabzonspor'a alacağımız futbolcular Jaja gibi yetenekli olmalı ama kendisini tamamen futbola verecek karakter yapısına da sahip olmalılar." şeklinde konuştu.

Trabzonspor Jan Van Staa Twente Transfer Scout Douglas Jaja
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg