Maçka'nın Kurtuluşu kutlandı

Maçka'nın Düşman İşgali'nden Kurtuluşu'nun 98. Yıldönümü etkinliklerle kutlandı

Maçka'nın Kurtuluşu kutlandı
Maçka'nın Kurtuluşu kutlandı Admin
Advert

Maçka’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönünü etkinlikleri coşku ile kutlandı.

Maçka Belediyesi önünde düzenlenen törene AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Maçka Kaymakamı Deniz Pişkin, Maçka Garnizon komutanı üsteğmen Seyfettin Güler, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, AK Parti Maçka İlçe Başkanı Sedat Kongur, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı.

BİR KARIŞ TOPRAK VERMEYİZ

Tören öncesi konuşan Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, “1971 yılında Atamız Alparslan sayesinde Türkler bu topraklara adım atmıştır. Anadolu kapıları aziz Türk milletine sonuna kadar açılmıştır. Yaklaşık 1000 yıllık zaman diliminde Anadolu Türklere her zaman yurt olmuştur. Bu topraklar dünyanın en pahalı ve değerli topraklarıdır. Çünkü dünya haritasına baktığınızda dünyanın göbeğinde kutlu Türkiye Cumhuriyetini görürsünüz. 1000 yıldır Türkler bu topraklarda egemenlik sürmüş, gerek haçlılara karşı gerekse Avrupa’daki diğer toplumlara karşı canımızla kanımızla bu bedeli ödemişizdir. Onun için bizim bayrağımız dünyanın en kıymetli bayraklarınızdan bir tanesidir. Bayrağımızın üstünde ki al şehitlerimizin, atalarımızın kanlarıdır. Üstündeki ay ve yıldız da Allah’a hamd olsun ki yüce dinimiz İslam’ın bir simgesidir. Türk milletin için kutsal olan iki şey; vatan toprağı ve yüce dini İslam’dır.  Nasıl atalarımız Çanakkale’de bir an bile düşünmeden mermilerin üstüne süngüler ile savunmuşsa, toplu iğne ucu kadar toprağımızı namertte vermemek içindir. Bu topraklarda düşmanın çizmesini kabul etmedikleri içindir. Aynı mücadele 1923 yılında Cumhuriyetin kurulması ile Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde aziz şehitlerimiz mücadele etmiş, bugün yaşadığımız cumhuriyeti kurmuşlardır.

Bakın Mustafa Kemal Atatürk, o gün ne demişti; “Biz Cumhuriyet için İstiklal mücadelemizi kazandık ama istikbal mücadelemiz devam etmektir” bugün de istikbal mücadelemiz devam etmektir. Bugün Milletin içinden çıkmış, milletiyle barışmış, milletin oyları ile iş başına gelmiş Cumhurbaşkanı görev başındadır. Bugün yine milletin oy verdiği hükümet iş başındadır. Allah’a hamd olsun darbe dönemleri, Türkiye’deki duraklama dönemleri sona ermiş, Millet gerçek anlamda iktidar olmuştur. Gezi olayları ile başlayan, darbe planları ile devam eden 16-17 Aralık operasyonları ile devam eden bugün PKK ve Paralel devlet ile yapılan mücadelede üst aklı aynı kişilerdir. Sözde kendini aydın zanneden, bu devletin maaşını alan fakat devlete katil deme cesareti bulanlara karşı mücadele devam etmektir. DİSK Genel kurulunda Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Hükümetimize, “Katil Devlet” diyebilecek cesareti buluyorlarsa bu İstikbal mücadelesinin bitmediğini, devam ettiğinin göstergesidir. Sur ’da, Cizre’de mücadele eden polisimize askerimize, özel harekâtımıza Allah güç kuvvet versin. Aziz Türk milleti bir ve beraber oldukça ne bu topraktan bir karış almaya kimsenin gücü yeter nede minareden okunan ezanımızı susturmaya kimsenin gücü yetmez. Onun için gün birlik beraberlik günü ve istikbal mücadelesini kazama günüdür. Bu duygu ve düşünceler ile aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, Maçka’mızın kurtuluşunun 98. Yıl dönümünün hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.

EN BÜYÜK DESTEK KARADENİZ’DEN

AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu ise, “Sevinçler paylaştıkça çoğalır, üzüntüler paylaştıkça azalır. Bugün bu güzel güneşli günde Maçka’mızın 98. Yıl dönümünde birlikte olmaktan memnun olduğumu ifade etmek isterim. Başkanımız çok güzel bir konuşma yaptı. Bu ülkede bayrağın ne anlama geldiğini vatanın ne anlama geldiği ile ilgili güzel bir konuşma yaptı. Şairimizin dediği gibi 'Bayrakları bayrak yapan üstünde ki kandır/Toprak eğer uğruna ölen varsa vatandır.' Bu topraklar atalarımızın kanları ve canları ile vatan kıldığı topraklardır. Bu kurtuluş günleri bunların anlamları idrak etmek bakımından çok önemlidir. İnşallah bu ülkenin birliğine ve beraberliğini kast eden düşmanlara, yine tek yürek ve tek ses olarak duruş sergilediğimizde karşımızda kimse duramaz. Bu ülkenin birlik ve beraberliğini bu ülkenin ilelebet varlığını devam ettirebilmesinin teminatıdır. Güneydoğu’da terörle mücadelede en büyük desteği veren Karadeniz bölgesidir. Bu yüzden hepiniz teşekkür etmek istiyorum. Rabbim bu ülkeye istiklal marşını bir daha yazdırmasın. Her karesi bizim olan bu ülkede barış içinde yaşamayı bizlere nasip etsin. Kurtuluş günümüzün nice yıllara devam etmesini temenni ediyor. Bu anlamda bütün şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Halk oyunları gösterileri ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının konseri ile tören son buldu.

Ayşe Sula Köseoğlu Deniz Pişkin Koray Koçhan Sedat Kongur Maçka'nın kurtuluşu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg