Celil Hekimoğlu'ndan İstanbul'da Önemli Açıklamalar

Trabzonspor başkan adayı Celil Hekimoğlu, İstanbul’da yürüttüğü temaslar çerçevesinde Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği’ni ziyaret etti.

Celil Hekimoğlu'ndan İstanbul'da Önemli Açıklamalar
Celil Hekimoğlu'ndan İstanbul'da Önemli Açıklamalar Admin
Advert

Trabzonspor başkan adayı Celil Hekimoğlu, İstanbul’da yürüttüğü temaslar çerçevesinde Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği’ni ziyaret etti. Derneğe yönetici adayları Sebahattin Çakıroğlu ve Mustafa Gültepe’yle birlikte gelen Hekimoğlu, önemli açıklamalarda bulundu.

Dernek başkanı İsmail Turgut Öksüz’ün kısa açılış konuşmasının ardından alışılmışın dışında bir uygulamaya gidilerek, Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği’nin Trabzonspor için geliştirdiği projeleri anlatan bir sunum gerçekleştirildi. Başkan Öksüz, önceliklerinin kişiler değil Trabzonspor olduğunu, kongreyi kim kazanırsa kazansın projelerini takdim edeceklerini söyledi.

Birleşme olmayacak

Celil Hekimoğlu konuşmasına kısaca kendini tanıtarak başladı. Çok uzun zamandır kongre için hazırlandığını ve başlangıcında Faruk Özak ve Atay Aktuğ ile görüştüğünü, ancak o isimlerin başkan adaylığına yanaşmadıklarını, daha sonra 2013 kongresinde birlikte seçime girdikleri Muharrem Usta’nın fikrini aldığını ama onun da “aday olmayacağım” dediğini ifade eden Hekimoğlu daha sonra şöyle devam etti.

Usta doğru söylemiyor

 “Bir yıl boyunca çalıştım, didindim, her yere gittim. Şimdi ‘gel Muharrem’e katıl’ diyorlar. Hayır, bu iş bitti. Muharrem bey demagoji yapıyor, doğruyu söylemiyor. O bana hep kendi başkanlığı teklifiyle, benim de kendisinin yardımcısı olmam teklifiyle geldi. Fakat bana siyaset dâhil camianın her yerinden büyük baskı geldi. Bu baskıyı dikkate almamazlık edemezdim, geçen hafta kendisine ortak listeyle 1,5+1,5 yıl dönüşümlü başkanlık teklif ettim. Kabul etmedi, çünkü tek hedefi başkan olmak.”

Daha sonra soru-cevap kısmına geçildi. Celil Hekimoğlu’nun gelen sorular karşısında verdiği cevaplar özetle şöyle:

Sıcak para hazır

-Borç çok büyük, 400 deniyor ama aslında 500 milyon lira. Gelecek yıl 600 olacak. Gelir ise sadece 75 milyon lira. Üstelik bu gelir kaleminin içinde görülen HES şu anda sadece lisanstan ibaret bir kâğıt parçasıdır, henüz bir çivi bile çakılmış değildir. Böyle giderse lisans da iptal edilecektir.

-7 Aralık’ta kulübün ihtiyacı olan 50-60 milyon lira şu an hazır. Yönetici arkadaşlarımızla bu meblağı temin ettik ve hemen ödeyeceğiz.

Şike diye diye kulübü mahvettik

-Türkiye’de yapılacak bir şey kalmamıştır. Yurt dışında mücadelemizi sürdürecek ve gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz. Yalnız şike diye diye kulübü mahvettik. Mücadeleyi bırakmayacağız ama sahada oynayan bir takım var, bir yandan da yarışın dışında kalmaması lazım.

-Trabzonspor Divanı dâhil bütün kurum ve kuruluşlarla, hâttâ TFF ile de iyi ilişkiler içinde olacağız. Bu işler kavga gürültüyle olacak işler değil.

Hoca yerli olacak

-Hoca ismi açıklamayayım ama yerli bir isim olacak. Ben “Altyapıya önem vereceğiz, özümüze döneceğiz” deyince camiayı bir karamsarlık kaplıyor. “Takımı küçültecek” diyorlar. Altyapı takımlarımızın başarısı ortada. Çeşitli kategorilerde tam altı takımla zirvedeyiz. Bu başarıyı üst yapıya taşımakta sorun yaşıyoruz. Altyapıya önem vereceğiz diye başarı yarışından uzaklaşacak değiliz.

Dünya çapında faaliyet gösteren bir scout ekibi kuracağız. Milyonlar verip Cardozo’yu, M’bia’yı almak başarı mıdır? Yoksa başarı Iniesta’yı 200 bin dolara alıp sonra büyük paralara satmak mıdır?

-Kuracağımız sistemle altyapımız tam 1000 oyuncuyu tarayacak, onlardan yararlanacağız. Aynı zamanda satıp para kazanacağız. Bugün Trabzonspor altyapısından her sene en az dört-beş futbolcuyu çıkarmak zorundadır. Alman futbolu 2000’deki çöküşten sonra kulüp takımlarında altyapısından dört futbolcu yetiştirmek zorunluluğu getirmekle bugünkü durumuna gelmiştir. Şu anda Trabzonspor’da altyapıya harcanan para 800 bin liradır, bizim sistem için de 1,5 milyon lira yeterli olacaktır. Yakın geçmişte hiçbir şekilde yararlanamadığımız transferlere verilen paralar göz önüne alındığında bu miktarın hiçbir önemi yoktur.

Gecenin sürprizi

Toplantının ilk bölümlerinde Metin Atasoy’un kendilerini desteklediğini, Hakan Kulaçoğlu’nun da listelerinde yer alacağını ifade eden Celil Hekimoğlu, gecenin sonunda da Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği Başkanı İsmail Turgut Öksüz’ü de yöneticileri olarak görmek istediklerini açıkladı. Salondaki davetlilerin alkışlarıyla karşılanan bu açıklama karşısında Başkan Öksüz de bu kararı kendi başına alamayacağını, yönetim kurulu arkadaşlarına danışarak kararlarını bildireceklerini söyledi.

Karadeniz Manşet

Trabzonspor Celil Hekimoğlu Sebahattin Çakıroğlu İsmail Turgut Öksüz Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg