Tüm zamanların en kötüsü...

Sakat ve cezalılarla uğraşan Trabzonspor, Osmanlıspor mağlubiyetiyle elde kalan son hedef olan Avrupa'dan kopmakla kalmadı, 11. yenilgiyi alarak geçtiğimiz sezonun 10 puan gerisine düştü. Bu rakam aynı zamanda Trabzonspor'un 49 yıllık mazisindeki en kötü istatistik oldu.

Tüm zamanların en kötüsü...
Tüm zamanların en kötüsü... Admin
Advert

Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Trabzonspor’da yönetimsel anlamda işler rayına girmeye başlasa da, sportif yönden tam anlamıyla kriz yaşanıyor. Cezalı ve sakat oyuncular sebebiyle maçlara ideal kadrosuyla çıkamayan Bordo-Mavili ekip, son olarak sahasında konuk ettiği Osmanlıspor’a boyun eğerek sezonun 11. mağlubiyetini tattı.

Geçen sezonu mumla arıyor

Ligde bir maç eksiği bulunan Trabzonspor, Osmanlıspormağlubiyetiyle geçtiğimiz sezonun 10 puan gerisinde kaldı. Bordo-Mavililer, 2014-2015 sezonunun 22. haftasında 9 galibiyet ve 10 beraberlik elde ederken 37 puanla ligin 4. sırasında yer almıştı. Beşiktaş ile 15 Mart’ta erteleme maçına çıkacak Bordo-Mavililer, bu sezon ise 22 maçta 8 galibiyet, 3 beraberlik ve 11 mağlubiyet yaşayarak büyük düşüşü gözler önüne serdi.

İstatistikler dibe vurdu

Osmanlıspor mağlubiyetiyle Avrupa kupalarına katılma şansını da mucizelere bırakan Trabzonspor, aynı zamanda 49 yıllık lig tarihinin en kötü sezonunu yaşıyor. Son olarak 2012-2013 sezonunun ilk 22 haftasında 7 galibiyet, 6 beraberlik ve 9 yenilgi elde ederek yüzde 45.4 başarı yüzdesiyle dibe vuran Bordo-Mavililer, bu sezon ise beterin de beteri varmış dedirtti. 2015-16 sezonunda yalnızca 8 galibiyet alan Fırtına, 11 kez sahadan boynu bükük ayrılarak yüzde 43.1’lik yüzdesiyle Tarihin en kötü Trabzonspor’u oldu. 

Daha kötü olabilir

Osmanlıspor karşısına sakat ve cezalı toplam 9 eksikle çıkan ve rakibine sahasında boyun eğen Trabzonspor’da Erkan Zengin’in de cezalı durumuna düşmesi moralleri alt üst etti. Maç öncesi elindeki kısıtlı imkanlarla takım kurmakta zorlanan ve bunun faturasını sahadan mağlubiyetle ayrılarak ödeyen Bordo-Mavililer’i Konyaspor maçı öncesi gergin bir süreç bekliyor. 

Kritik 3 maç

Osmanlıspor maçının son saniyesinde Torje’ye faul yapan ve hakemin bitiş düdüğü sonrası sarı kartla cezalandırdığı Erkan Zengin’in kart sınırına ulaşması, Trabzonspor’da eksik sayısını 10’a yükseltti. Sakat olan Cardozo, Mehmet Ekici, Aytaç Kara ve Güray Vural’ın dönüş tarihlerinin henüz netleşmemesi, teknik direktör Hami Mandıralı’yı kara kara düşündürüyor. Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan ancak üst üste alınan mağlubiyetlerle şoka uğrayan Bordo- Mavililer’in sırasıyla oynayacağı Konyaspor, Mersin ve Beşiktaş maçlarında yaşayacağı olası puan kayıpları, takımın düşme potasına gerilemesi ihtimalini ortaya çıkardı.

Kaynak: Fanatik

Trabzonspor
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg