İtibarın Yükselmesi Sportif Başarıya Bağlıdır

1461 Trabzonsporlular Derneği'nin misafiri olan Muharrem Usta, 50. Yılda Şampiyonluk hedefini yine vurgularken kulübün itibarının yükselmesinin sportif başarıyla mümkün olacağını söyledi.

İtibarın Yükselmesi Sportif Başarıya Bağlıdır
İtibarın Yükselmesi Sportif Başarıya Bağlıdır Admin
Advert

Trabzonspor başkan adayı Muharrem Usta, İstanbul’da 1461 Trabzonsporlular Derneği’nin misafiri oldu. 4. Levent Bilek Hotel’de düzenlenen toplantıya Muharrem Usta ve yönetici adayı arkadaşlarıyla dernek başkanı İbrahim Tüfekçi ve dernek yönetim kurulu üyeleri katıldılar.

Başkan İbrahim Tüfekçi, 2013 kongresinde destekledikleri Muharrem Usta’yı önümüzdeki kongrede de destekleyeceklerini ifade ederek sözü Usta’ya bıraktı.

Muharrem Usta, konuşmasında projelerine kısa başlıklarla değinirken önemli bir zaman dilimini kulübün Trabzon’dan yönetilmesi gerektiği iddiasıyla birleşme baskı ve taleplerine verdiği cevaba ayırdı.

“Trabzonspor kurulduğu zaman Trabzon şehrinin takımıydı. Şampiyon olunca ülkeye mal oldu. Avrupa’da başarılı sonuçlar aldığında ise dünya kulübü düzeyine çıktı. Eğer Trabzon şehrinin takımıysa, oradan yönetilebilir. Ancak bir dünya kulübü dünyanın her yerinden yönetilebilir.” Diyen Usta, daha sonra şöyle devam etti.

Birleşme umudu hâlâ var

“Görevi başında bir yönetim varken çıkıp aday olmayı doğru bulmuyorum. Ama tabii kamuoyunun bilgisi dışında görüşmeler yaptık. Camianın büyüklerine gidip görüşlerini aldık. Onların verecekleri karar ne olursa olsun uyacağımızı bildirdik. Celil beyle de 4-5 kez görüştük. Fakat kendisi “hayır, ben bir yola çıktım ve dönmem” dedi. Daha sonra 1,5+1,5 yıl formülünü teklif etti ama tüzüğe uygun olmadığı için bu teklifi doğru bulmadık. Bana göre stratejik bir manevraydı. Ancak kongreye bir hafta var, bana göre hâlâ umut bitmiş değil.”

Bu camia hiçbir zaman kulübün Kocaelispor ya da Ankaragücü gibi olmasına izin vermez. Ama böyle korkular yaşıyor muyuz, yaşıyoruz. Bu işin altından kalkmak çok zordur. Fakat basketbolda da çok benzer sıkıntılar vardı, orada başarılı olduk. Türkiye Basketbol Ligi Avrupa’nın en zorlu ikinci ligidir.

İtibar sportif başarıya bağlıdır

Camia toplansın ve başarı olsun düşüncesi yanlıştır. Başarı gelirse camia bir araya toplanır. Kulübün itibarının yükselmesi de ancak sportif başarıyla mümkündür. Sportif başarı olmadan bu camia başını kaldıramaz. Şike mücadelesinde takımı ihmâl ettik. Hâlbuki sahada oynayan bir takımımız vardı ve başarılı olmak durumundaydı.

50. Yılda şampiyonluk kulübün dinamiklerini harekete geçirmekle mümkündür. Bu hedefimiz olmalıdır, sabırla bekleme düşüncesine katılmıyorum.”

Muharrem Usta, başkanlık seçiminde eş, dost, ahbaplık ilişkilerine göre değil Trabzonspor menfaatleri doğrultusunda oy kullanılmasını isteyerek sözlerini noktaladı.

Karadeniz Manşet

Trabzonspor Muharrem Usta İbrahim Tüfekçi 1461 Trabzonsporlular Derneği
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg