Şalpazarı İkinci’ye cevap verdi

KESK Trabzon Şube Başkanı Muhammet İkinci’nin Ağasar İmam Hatip Ortaokulu ile ilgili eleştirel sözlerine Şalpazarı Büyükşehir Meclis Üyesi Muzaffer Bayraktar cevap verdi. Bayraktar, “İkinci, dedikodularla konuşmamalı.” dedi.

Şalpazarı İkinci’ye cevap verdi
Şalpazarı İkinci’ye cevap verdi Admin
Advert

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Muzaffer Bayraktar, Şalpazarı’nın Sayvançatak Mahallesi’nde yapılan imam hatip ortaokulu ile ilgili iddialara cevap verdi. Okulun öğrenci bulamaması nedeniyle açıldığı yıl kapatıldığı ileri sürüldü. KESK Trabzon Şube Başkanı Muhammet İkinci’nin Sayvançatak Ağasar İmam Hatip Ortaokulu ile ilgili “İmam hatip okulu açmak ba- şarı kriteri hâline getirilmiş. Boşa harcanan, israf edilen kamu kaynaklarının hesabı- nın verilmesi gerekir.” sözlerine karşılık Bayraktar yazılı açıklama yaptı. Bayraktar, İkinci’nin dedikoduyla konuştuğunu iddia ederek “Şalpazarılı hemşehrilerimizi ve yetkili mercileri bilgilendirmek amacıyla gerekli ve gerçekçi bilgileri vermeyi uygun buldum. Buna bağlı olarak pansiyon ve spor sahalarının da aynı bölgeye yerleştirilmesi de düşünülmektedir. Açıklamayı yapan sendika başkanı dedikoduyla değil, bizzat bölgeye giderek bu bilgileri basına aktarsaydı kamu adına daha güzel bir davranış örneği olurdu diye düşünüyorum.” diye konuştu.

NÜFUSUN AZALMASI ETKİLİ

Bayraktar, “Bölgenin sürekli büyükşehirlere göç vermesi nedeniyle hızlı bir şekilde nüfus azalması görülmektedir. Bu durum, okullarımızın yasal olarak bulunması gereken mevcudun altına düşmesiyle birlikte bazı okullarımız kapanmış, bazılarının da kapanmayla yüz yüze olduğunu görmekteyiz. Hem eğitimci hem de bölge adına Büyükşehir Meclis Üyesi sıfatıyla mevcut problemi çözme yolundaki çalışmalarım bir yıldır devam etmektedir. Adı geçen imam hatip ortaokulu binamızı zamanında tamamlayamadık, çok az eksikleri kaldı. Onu da en kısa zamanda tamamlama gayreti içindeyiz. “ ifadelerini kullandı. 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı’na tüm eksikleri giderilerek imam hatip ortaokuluyla birlikte başka ortaokulun da aynı binada buluşturulacağını ifade eden Bayraktar, “Önce Doğancı ve Simenli Mahallelerindeki ortaokul öğrencilerini birleştirmek, daha sonra yeterli sayının altına düşerse Gökçeköy Ortaokulunu aynı yerde buluşturarak o bölgenin çocuklarını eğitim ve öğretim amacıyla Şalpazarı merkezine 30 km’lik yolculuğa kar kış demeden her gün mahkûm etmemek, eğitim ve öğretimi daha kaliteli hâle getirmek adına bölgenin kırsal kesimindeki öğrencilerinin lehine olacak bir projedir.” biçiminde konuştu.

günebakış - Berkant PARLAK

Muzaffer Bayraktar Muhammet İkinci KESK İmam Hatip
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg