Usta Gövde Gösterisi Yaptı

Trabzonspor Başkan Adayı Muharrem Usta, Grand Cevahir Otel’de düzenlediği yemekli toplantıda İstanbul’daki Trabzonsporlularla buluştu.

Usta Gövde Gösterisi Yaptı
Usta Gövde Gösterisi Yaptı Admin
Advert

İstanbul’da yaşayan Trabzonlu iş adamı, akademisyen, sanatçı, sivil toplum kuruluşu yetkilileri, eski futbolcu ve kalabalık bir delege topluluğunun tamamen doldurduğu salonda yaklaşık 1000 kişiye hitap eden Muharrem Usta, Trabzonspor’un bugün yaşadığı sorunları, içinde bulunduğu durumu ve kendi çözüm yollarıyla projelerini anlattı.

Futbolun başkenti Trabzon’dur

“İstanbul’da bir takımın şampiyon olması çok kolay, burası bir dünya şehri. Fakat Trabzon gibi mütevazi bir şehrin takımının o şampiyonlukları ve başarıları kazanması çok büyük bir başarıdır, dolayısıyla futbolun başkenti Trabzon’dur” diyen Usta, sözlerine şöyle devam etti.

“Trabzonspor’un bugün ekonomik, sportif başarı ve itibar kaybı olmak üzere üç ana sorunu vardır. Bunların çözümü kolay değildir, ancak biz altından kalkabileceğimize inandığımız için bu yola çıktık.

Kulüp bitmiş durumda

Bu sorunların en acil ve öncelikli hangisi derseniz, artık hepsi acildir ve hiçbirinin diğerinden daha öncelikli hali kalmadı. Öyle iyi bir iş çıkarmalıyız ki, hepsini birlikte çözmemiz gerekiyor. Sportif başarı her şeyin başıdır. O gelirse camiada bütünleşme de sağlanmış olur, itibar da yükselir. Trabzonspor’un 70-80 milyon lira olan gelirinin büyük bölümü aslında yayıncı kuruluştan ve Spor Toto’dan gelen paralar. Asıl gelir sadece 3-4 milyon lira. Açıkça bitmiş durumdayız. Açık çok büyük, en kısa zamanda makul bir düzeye çekmek zorundayız. Gelirimizi de ilk aşamada 80 milyondan 130 milyon liraya çıkaracağız.

Dünya takımı her yerden yönetilebilir

Trabzonspor bir şehir takımı olarak kuruldu. Daha sonra şampiyon oldu Türkiye’ye mal oldu. Avrupa’da başarılı sonuçlar alınca dünya markası oldu. Eğer şehir takımı olarak kalsaydı “Trabzon’dan yönetilmeli” fikri doğru olabilirdi, ancak artık bir dünya takımıdır ve dünyanın her yerinden yönetilebilir. Trabzonspor kökleri Trabzon’da olan ve gövdesiyle dalları bütün dünyaya yayılmış bir çınardır. Bizim tabii ki çok güçlü bir Trabzon ayağımız olacak, ancak İstanbul’da da olacağız. Bize her yer Trabzon değil mi?

2013 Kongresi öncesi o dönem 1461’in hocası olan Mustafa Reşit Akçay’la görüşüp başka bir takıma gitmemesini, yerinde kalmasını rica ettik. Çok güçlü bir altyapı sistemi kuracağımızı ve kendisini orada görmek istediğimizi söyledik. Fakat kısmet olmadı, şu anda 1461 ne yazık ki kendi liginde yaş ortalaması en yüksek takım.

Eşi dostu değil, Trabzonspor’u tercih edin

Trabzonspor şu anda ağır hastadır, ancak 90 yaşında hayatından umut kesilmiş bir hasta değildir. Gencecik ve kendisi için herkesin üzüldüğü, fakat iyileşecek bir hastamız var. Geçen seçimde bir hata yaptık, bu hata bize pahalıya mal oldu. Bu seçimde eş dost, hatır gönül ilişkilerinizi Trabzonspor’un önüne koymayın. Sadece Trabzonspor için tercihinizi yapın, sizden rica ediyorum.

Akyazı’nın sadece maçtan maça faaliyet gösterip kalan zamanda boş durması kabul edilemez. Trabzon’da bu kadar değerli arazi azdır. O halde çok daha akıllıca değerlendirilmelidir. Biz bölgede yaşam alanları üretecek ve kulübe yılda 15 milyon lira gelir sağlayacağız. Orada bir müzemiz olacak ve müzeyi ziyarete gelenler Trabzonspor’un kuruluşundan bugüne bütün hikâyesini orada öğrenebilecek. Buna çok ihtiyacımız var, çünkü genç nesiller Trabzonspor’un geçmişini bilmiyor.

Yavuz Selim bizim için çok önemli bir yerdir. Orada hepimizin anıları var, ya kendimiz ya da büyüklerimiz futbol oynamıştır. Zemininden duşuna Avrupa düzeyine getirecek ve Trabzon futbolunun hizmetine açacağız.

Sahilde çok amaçlı bir spor salonu yapacağız. Basketbolda Avrupa yarı finalini gördük, artık hedefimiz finaldir.

2010-11 sezonu şampiyonu Trabzonspor'dur. Şike mücadelemiz, Avrupa’da 1. Sınıf Hukuk Bürolarıyla sonuna kadar devam edecek. Ama hakkımızın yenmiş olmasını sahadaki başarısızlığımıza mazeret göstermeyeceğiz.”

Usta’nın yaklaşık 40 dakika süren sunum ve konuşmasının ardından yemeğe geçildi. Muharrem Usta masaları tek tek dolaşarak misafirlerle tokalaştı, fotoğraf çektirdi.

Karadeniz Manşet

 

 

 

Trabzonspor Muharrem Usta Grand Cevahir Hotel
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg