Muhammet İkinci'den Bayraktar'a cevap

Eğitim-Sen başkanı Muhammet İkinci Şalpazarı İlçesi’nde Sayvançatak Mahallesi’ndeki imam hatip okulunun kapatılmasıyla ilgili Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Muzaffer Bayraktar’ın kendisine yönelik açıklamalarına cevap verdi.

Muhammet İkinci'den Bayraktar'a cevap
Muhammet İkinci'den Bayraktar'a cevap Admin
Advert

İkinci, “Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sayın Muzaffer Bayraktar, dedikodularla konuştuğumuz şeklinde yakışıksız bir ifade kullanmıştır. Biz Şalpazarı Sayvançatak imam hatip ortaokulumuzun kapatılmasını bizatihi İl Milli Eğitim Müdürü'nün yazdığı resmi yazıyla öğrendik. Resmi yazıyla ilgili orta yere konulan bir gerçekle ilgili dedikodu yakıştırması son derece problemli çirkin bir değerlendirmedir” dedi.

İkinci, devletin resmi yazısını dedikodu diye değerlendirmenin devlet ciddiyeti ve adabıyla da uyuşmayan bir durum ortaya çıkardığını ifade ederek, “Devlet dedikoduyla hareket etmez. Öte yandan bizim kamu sorumluluğu ile kamuya ait bir sürecin yanlışlığını ifade etmemiz bir sosyal ve kamu sorumluluğudur. Keşke bu okulun kapatılmasıyla ilgili sürece Milli Eğitim Müdürlüğü cevap verseydi. Trabzon’da milli eğitimle ilgili kurumları yöneten merci valilik ve bağlı kurumlardır. Orta yerde yapılan bir idari işlem var. Bu idari işlemin gerekçesini Trabzon Valiliği ve Mili Eğitim Müdürlüğü ortaya koymalıdır. Buna dair Muzaffer Bayraktar’ın cevap vermesi bir tür rol çalma tutumundan bir şey değildir. Dedikodu değerlendirmesinin resmi evrak olduğu yerde devlet ciddiyeti ile bağdaşmadığını özellikle belirtmek isterim. Keşke belediye meclis üyemiz konuyla ilgili gelip bir çayımızı içse, fikir alışverişinde bulunsaydık daha sağlıklı olurdu. Ben kendisiyle aynı cephede yer almamız gerekir diye düşünüyorum. En azından oradaki çocuklarımızın eğitim hakkıyla ilgili olarak ortak bir sorumluluğumuz bulunmaktadır diye düşünmekteyim” ifadelerine yer verdi.

günebakış - Gökhan DİHKAN

Muhammet İkinci Trabzon Eğitim-Sen Muzaffer Bayraktar
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg