Konsolosluklar ve kilise koruma altında

İstihbarat birimlerinden 8 Mart 2016 tarihinde gelen bilgi üzerine harekete geçen Trabzon Emniyet Müdürlüğü, Rusya ve İran Başkonsolosluğunun yanı sıra Santa Maria Kilisesinin güvenlik duvarının güçlendirilmesi yönünde bir karar aldı.

Konsolosluklar ve kilise koruma altında
Konsolosluklar ve kilise koruma altında Admin
Advert

İstihbarat Trabzon’u da uyardı

Türkiye, Suudi Arabistan ve İran'ın yanı sıra 6 Avrupa ülkesinde 30 teröristle eylem planladığı belirlenen DEAŞ terör örgütünün hedefinde şimdi de Musevi vatandaşlarının düğünü olduğu tespit edildi. DEAŞ terör örgütünün Rusya bağlantılı kurumlara yönelik saldırı planladığını deşifre eden İstihbarat birimleri, elçilikler ve kiliselerin de örgütün hedefinde olduğunu belirledi. İstihbarat birimlerinin yaptığı bu tespitler 81 kentle paylaşıldı.

Konsolosluklarda önlem

İstihbarat birimlerinden 8 Mart 2016 tarihinde gelen bilgi üzerine harekete geçen Trabzon Emniyet Müdürlüğü, Rusya ve İran Başkonsolosluğunun yanı sıra Santa Maria Kilisesinin güvenlik duvarının güçlendirilmesi yönünde bir karar aldı. Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Işık imzasıyla tüm birimlere gönderilen ‘muhtemel eylem’ başlıklı yazıda, koruma ve devriye hizmeti yürütmekte olan ekibin duyarlı olması ve tedbir alması istendi.
Türkiye, Suudi Arabistan ve İran'ın dışında 6 Avrupa ülkesinde 30 teröristle eylem planladığı belirlenen DEAŞ terör örgütünün hedefinde şimdi de Musevi vatandaşlarının düğünü olduğu tespit edildi. Gaziantep’te bir DEAŞ hücre evinden Musevi vatandaşlara yönelik eylem yapılacağı bilgisi 81 kentle paylaşıldı. Musevi vatandaşların ve cemaat önderlerinin yaşadığı yerlerde, güvenlik duvarı güçlendirildi.

DEAŞ 9 ülkede eylem kararı aldı

Uluslararası terörist faaliyetleri tespit etmek amacıyla istihbarat birimlerinin yaptığı çalışmalar çerçevesinde terör örgütü DEAŞ'ın yeni eylem planları da deşifre edildi. İstihbarat birimleri, 8 Mart tarihi itibarıyla DEAŞ terör örgütünün Belçika'daki kanlı eylemi öncesinde elde ettiği bilgileri paylaştığı ortaya çıktı. Örgütün Türkiye ile birlikte 9 ülkede eylem planı yaptığını tespit eden istihbarat birimleri, DEAŞ'ın Türkiye'de yapmayı planladığı eylemin ise Musevi vatandaşlara yönelik olacağını belirledi.

Musevi düğününü kana bulayacaklardı

İstihbarat birimleri, Gaziantep'te bir DEAŞ hücre evinden Musevi vatandaşlara yönelik eylem yapılacağı bilgisine ulaştı. DEAŞ'ın Türkiye'deki Rusya bağlantılı kurumlara yönelik de eylem kararı aldığını tespit eden istihbarat birimleri, örgütün planladığı saldırılarla ilgili patlayıcıları da Türkiye'de bulundurduğunu rapor etti. DEAŞ'ın özellikle düğünü olacak Musevi vatandaşlara ve Rusya bağlantılı kurumlara yönelik eylem yapılacağı bilgisi 81 kentle paylaşıldı. Musevi vatandaşların ve cemaat önderlerinin yaşadığı yerlerde ve Rusya bağlantılı kurumlarda güvenlik duvarı güçlendirildi.

Enis Yıldırım - günebakış

 

DEAŞ Canlı Bomba
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg