Muharrem Usta İstanbul'dan destek istedi

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, İstanbul’da Trabzon Dernekleri Federasyonu’nun düzenlediği kahvaltılı istişare toplantısında konuştu.

Muharrem Usta İstanbul'dan destek istedi
Muharrem Usta İstanbul'dan destek istedi Admin
Advert
Haberin galerisi için tıklayın!

İstanbul’da faaliyet gösteren Trabzonlu STK’ların yöneticileri, üyeleri ve sanatçılardan oluşan yaklaşık 500 kişilik bir topluluğa hitap eden Muharrem Usta, başta UEFA görüşmesi olmak üzere son günlerdeki gelişmelere dair bilgiler verdi. İstanbul ve civarında Trabzonspor’un çok güçlü olduğunu söyleyen Trabzonspor başkanı, herkesten ekonomik destek istedi.

Muharrem Usta özetle şunları söyledi:

Geçmişten hesap sormayacak, geleceğe bakacağız

Bu dev marka ayağa kalkacak, hiç kimse endişe etmesin. Çünkü uyuyan bir devden bahsediyoruz. Elbette çeşitli hatalarımız, eksikliklerimiz olmuş ki Trabzonspor’umuz bugünkü hüzünlü tünelin içinden geçiyor. Ama biz Anadolu’ya ilk defa şampiyonluğu taşımış olan önemli şehrin insanlarıyız. Bu başarı hepimizin derinden düşünmesi gereken bir konudur. Niçin başka bir şehir değil de Trabzon? Trabzon imparatorluklar şehridir, derin bir kültürü vardır. Bizi şu anda ayakta tutan en önemli etken bu birikimdir. Trabzonspor’un geriye dönük dertlerini burada konuşmak istemiyorum. Geçmişte yapılan yanlışların hesabının sorulmasını isteyen değerli büyüklerimiz de var. Biz sıkıntıların ve yanlışların ne olduğunu, nerede ve nasıl adım atılması gerektiğini çok iyi biliyoruz. Fakat artık bu camianın olumsuzluklarla günlerini geçirmesini ve onunla yatıp kalkmasını, şimdilik bu işin başında olan birisi olarak çok fazla gündeme getirmek istemiyorum. Sebebine gelince, geçmişi ve yanlışları hepimiz biliyoruz ve onları çok konuştuk. Geçmişten ders çıkarmalıyız ama bize gelecek lazım. Çocuklarımızın bizden beklentileri var. Ben de Trabzonspor’un ardı ardına kazandığı şampiyonlukları yaşamış bir kardeşinizim. O günlerin sevinç ve mutluluğunu çocuklarımız hak ediyorlar. Şimdi bizim onlara karşı sorumluluklarımız var. O yüzden, sorunlarımızı bilelim ama onlarla yatıp kalkmak yerine bizim gelecekle ilgili büyük projelere imza atmamız gerekiyor. Bunu söylerken de 2010-2011 şampiyonluğumuzu asla kast etmiyorum. Bu konudaki yolculuğumuzda en iyi şekilde faaliyette bulunduğumuzdan kimsenin kuşkusu olmasın. Orada gerçek bir hukuk mücadelesi veriliyor, ne gerekiyorsa yapılıyor.

UEFA’da şansımız yüzde 50.01

Yarınlarla ilgili önümüzde birkaç tane yol var. Üç gün önce UEFA’a gittik ve gitmeden önce Trabzonspor’un Türkiye’nin dört büyük kulübünden biri ce çok güçlü bir camia olduğu izlenimini verebilmek için derin bir çalışma yaptık. Çok verimli ve olumlu bir toplantı oldu. Geçmişten kaynaklanan sevimsiz bir ekonomik tablo var. Biz de onlara dört yılda bu durumdan kurtulabilmek için yaptığımız planı verdik. Bizden talebimizi sordular, biz de dört yıllık bir izleme süreci istedik. İki ihtimal var: Beşiktaş ve Galatasaray ceza aldılar, biz de alabiliriz. İkincisi, Trabzonspor’un ceza almadan iki-üç yıllık bir izleme sürecine tabi tutulmasıdır. Bu titiz ve tavizsiz bir süreçtir, belli periyotlarla gelip kontrol ediyorlar ve en ufak bir yanlışta cezayı veriyorlar. Kanaatime göre ihtimaller eşittir, ancak bana kalırsa izleme süreciyle atlatma şansımız yüzde 50,1’dir. Ceza alırsak da dünyanın sonu değildir. Sizden aldığımız güçle Trabzonspor’u hak ettiği yere getireceğiz.

Trabzonspor’un ekonomik olarak iyi yönetilmediği sürece başarılı olmasının söz konusu olmadığıdır. Çok parayla başarını geleceği de düşünülmemelidir. Türkiye’de çok cüz’i bütçelerle son derece başarılı olan takımlar var. Herkes gücü yettiğince kulübe sahip çıkmalı, yönetenler de sorumluluk bilinciyle yönetmelidir.

Hedefleriniz olmazsa…

Büyük takım hedeften ayrılmamalı. Ayrılırsanız çok kötü durumlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Geçmiş yıllarda İstanbul’un üç büyük kulübü de son anda kümede kaldılar. Biz de buna benzer bir süreçten geçiyoruz. Bu durumdan kurtulmak için tabii ki kulüp çok bilinçli yönetilmeli, ancak camiası kenetlenmeyen, taraftarı bütünleşmeyen bir Trabzonspor’un ayağa kalkması mümkün değildir. Yeni stadımız açılacak, gelecek sezon başına yetiştirmek için olağanüstü bir gayret içindeyiz. Çok büyük bir aksilik olmadığı takdirde de yetiştireceğiz. Yeni stat, her kulüp için büyük bir dönüşüm olmuştur. Ülkemizde ve yurt dışında örnekleri vardır. Dünyanın her tarafında yeni stat yeni hayat demektir. Biz de camiayı ayağa kaldırmak için en önemli araç olarak yeni stadı görüyoruz. Yakında loca satışlarına başlayacağız. Herkesten istirham ediyorum; Trabzonspor’un içinde bulunduğu ekonomik durumdan hiç olmazsa belli bir miktar toparlayabilmesi için stattan hatırı sayılır bir gelir elde etmemiz lazım. Kulübün sosyal medya hesaplarının takipçi sayılarının artırılması lazım. Sponsorluk görüşmelerinde bize sorulan ilk soru bu oluyor ve ona göre meblağ belirleniyor.

Komşu illerle dostluk köprüleri kuruyoruz

Stadı doldurabilmek için tabii ki en önemli aktör Trabzon. Ancak ekonominin ve sporun merkezi İstanbul. Biz de bu bölgelerde çok güçlüyüz. Loca ve kombine satışlarında desteğinizi bekliyoruz. Kombineyi de ikiye ayırdık: Sade kombine ve uçaklı kombine. Uçaklı kombineyi Trabzon dışındaki iller için düşündük. Örneğin Bursa’dan 250 uçaklı kombine sahibi olursa, iki tane uçak her maçta onları Trabzon’a götürüp getirecek. İstanbul’da Anadolu Yakası’ndan Olimpiyat Stadı’na gidip gelmekten bile daha kolay. Bölgede de Samsun’dan Artvin’e kadar Trabzonspor üzerinden dostluklar kurmaya çalışıyoruz. Bugün Samsunspor’la bir dostluk maçı oynandı. Dün de Trabzon’da Giresun’la basketbol maçı yaptık. Geçmişte yine orada maç yapmış ve stattan çıkamamıştık. Dün bizim de girişimlerimiz sonucunda tam anlamıyla barış ve kardeşlik içinde bir karşılaşma oynadık. Manchester United’ın maçlarına gelen seyircilerin kat ettiği ortalama mesafe 250 kilometredir. Biz de buna benzer bir çalışma içindeyiz. Yeni stadımızı civar illerden gelenlerle dolduracağız, camiayı yeniden ayağa kaldıracağız.

Trabzonspor’da kadın kolları ve gençlik kolları kuracağız. Sadece üniversiteli gençliğimiz değil, bütün kesimlerden taraftarlarımızı işin içine katacağız. Spor sadece spor değildir. Medeniyet inşa etmek için bir araçtır. Gençleri yetiştirmek için bir araçtır. İyi insan yetiştirmek, bugün burada olduğu gibi birbirimize kaynaştırmak için bir araçtır. Trabzonspor yönetimi olarak Trabzonspor’la Türkiye’de kötü tezahüratın olmadığı, futbola güzelliklerin olduğu yeni bir bakış açısı getirmek istiyoruz. Şu anda Türkiye’de futbolun içinde bulunduğu durumdan mutlu olan yoktur. Bu durumdan çıkmak da ilkleri yaşatan Trabzonspor’a düşer. Bu iklim Trabzonspor üzerinden değişmelidir.

Bu sezon sekiz maçımız kaldı. Canla başla takımımıza sahip çıkmalı ve desteklemeliyiz. Protesto ederek, hatalarını yüzlerine vurarak, ayaklarını titreterek Trabzonspor’a hiçbir faydamız olmaz.  Gelecek sezon için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. 50. Yıla denk gelen iki tane yılımız var. Gelecek sezon planladığımız gibi bir takım oluşturabilirsek daha sonraki sezon amacımıza ulaşabiliriz.

Karadeniz Manşet

Trabzon Dernekleri Federasyonu Mustafa Demir Muharrem Usta Trabzonspor
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg