Akçaabat üniversiteyi sahiplenecek

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, YÖK kararıyla kurulması kararlaştırılan ikinci devlet üniversitesi ile ilgili “Akçaabat bu üniversiteyi sahiplenecek.” dedi.

Akçaabat üniversiteyi sahiplenecek
Akçaabat üniversiteyi sahiplenecek Admin
Advert

İkinci üniversite ile ilgili olumlu haberi beklediklerini ifade eden Türkmen “İkinci devlet üniversitesinin şehrimize kazandırılması için işlerin yolunda gitmesi çok sevindirici. Bundan sonra sanıyorum Bakanlar Kurulundan geçecek. İnşallah bir aksilik olmazsa ikinci üniversite bizim için tamamdır.” diye konuştu.

“Bu üniversite Akçaabat için Trabzon için çok önemli.” diyen Başkan Türkmen şöyle devam etti: “Üniversiteye yalnızca ekonomi getirisiyle bakılması da doğru değil. Trabzon kültür, sağlık, tarih şehridir. Kültür şehri olmak için üniversitelerimiz olacak. Bu bizim için önemli. Dortmund’a gittiğimizde gördük ki Dortmund’un 580 bin nüfusu var. 5 tane üniversitesi var. Bize iki devlet üniversitesi bile azdır. Bir tane de özel var. İnşallah 5-6 tane olur. Bölgeye de her açıdan çok katkısı olacağına inanıyorum.”

Türkmen “Üniversitenin şehrimize kazandırılması noktasında katkı sağlayan başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Bakanımız Süleyman Soylu, milletvekillerimiz ve katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz.” biçiminde konuştu.

İkinci üniversitenin “tabela üniversitesi olma” iddialarına da değinen Türkmen “Her kurum ayrı bir kulvar demektir. Ayrı bir imkân demektir. Yeni üniversite ayrı bir gayreti ifade edecek. Yeni bir dinamizm olarak düşünmek lazım. Belki iki üniversite arasında tatlı bir rekabet olur. Akçaabat’tan daha küçük şehirlerde üniversiteler var. Akçaabat bu üniversiteyi sahiplenecek. Trabzon da sahiplenecek.” ifadelerine yer verdi.

günebakış - Berkant PARLAK

Trabzon Akçaabat Şefik Türkmen 2. Üniversite
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg