Erciyes Kurultayı’nı geri getirecek

Erciyes Kurultayı’nı geri getirecek
Erciyes Kurultayı’nı geri getirecek Admin
Advert

MHP Genel Başkan Adayı ve Eski Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Yozgat’ta yaptığı konuşmada Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin kaldırttığı Erciyes Zafer Kurultayı’nı geri getirme sözü verdi. MHP Kurucu Genel Başkanı ve Ülkücü Hareket’in merhum lideri Alparslan Türkeş’in başlattığı ve her yıl Erciyes Dağı'nın Tekir Yaylası'nda gerçekleştirilen Zafer Kurultayı’nın yeniden yapılacağını belirten Aydın, “Bu hareket değerlerinden kopamaz.” dedi.

BUNLAR BİZİ BİZ YAPAN DEĞERLERDİR

Koray Aydın, çok sayıda partiliye hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Erciyes Kurultayı’nı öyle bir yapacağız ki onu öyle sadece dağda toplanmadan çıkarıp konuşmanın, kültürel değerlerimizin harekete geçirildiği, dünyadan insanların koşarak geldiği o büyük buluşmayı Allah nasip edecek tekrar yaşayacağız. Bir siyasal hareket,ritüellerinden kopamaz. Bizi biz yapan değerlerimizdir bunlar. Bunlardan kopamayız. Hâlâ dimdik ayaktaysak bu geçmişte birlikte geçirdiğimiz yaşanmışlıkların yansımasıdır. Bizim en büyük ritüellerimizden biridir Erciyes Kurultayı’dır.”

BİZİ BİLMEYENLER BİZE GELECEK SUNAMAZ

Aydın, Erciyes Kurultayı üzerinden sert mesajlar vererek MHP’nin yönetilmesi zor bir parti olduğunu vurguladı. Aydın, “Yurt dışındaki işçilerimizin tatil günlerini o güne ayarladığı, herkesin asker ve okul arkadaşını başkaları bilmez anlamaz ama cezaevi arkadaşlarını bile görmeyi düşlediği bir yerdir Erciyes Kurultayı. Bu hareketin tarihi içerisinde yaşanmış o kadar çok olay var ki bunların oluşturduğu duygusallıklar, mağduriyetlerin ürünleriyiz hepimiz. Bunları bilmeyen insanlar bizim önümüze düşüp bize bir gelecek sunamazlar. Bu hareket, kendi değerleri üzerinden ayaklanmayı gösterecek cesareti ortaya koyacaktır.” diye konuştu.

BİZİ BURAYA TOPLAYAN İTİRAZ KÜLTÜRÜDÜR

Türkiye’nin koşullarının oldukça olumsuz bir durumda olduğunu belirten Aydın,sözlerinişöyle sürdürdü: “Bugün bizi buralara getiren,sizleri burada toplayan itiraz kültürüdür. Bunu kabul edemeyiz. Buna evet diyemeyiz ve bu tabloyu Türkiye’ye lâyık görenlere hak ettiği cevabı vermek için bir şeyler yapmanın farkında olarak bizler yollara düşüp sizler de bu hisle bu salonları dolduruyorsanız biliniz ki Türkiye’nin geleceğine el koyma iradesi halkımız tarafından oluşuyor demektir. Bunu önemsememiz lâzım. Bugün tahrip edilmeyen hiçbir değerimiz kalmadı.” Berkant PARLAK

MHP Koray Aydın Erciyes Kurultayı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg