Maçka, turistleri bekliyor

Doğu Karadeniz'e gelen turistlerin Uzungöl'den sonra en fazla ziyaret ettiği Sümela Manastırı'nı da bünyesinde barındıran, türküsüyle ünlü Trabzon'un Maçka ilçesinde turizm yatırımlarına hız verildi.

Maçka, turistleri bekliyor
Maçka, turistleri bekliyor Admin
Advert
Haberin galerisi için tıklayın!

Kent merkezine 28 kilometre uzaklıkta yer alan, geçmişte Pers, Bizans ve Osmanlı uygarlıklarına beşiklik eden ve bu tarihi geçmişinin de etkisiyle hâlen Sümela, Vazelon ve Kuştul Manastırları gibi önemli yapılara, konak ve camilere ev sahipliği yapan Maçka, 50'den fazla korunması gereken kültür ve tabiat varlıkları ve 137 yaylası ile bölge ve ülke turizmine ciddi katkılar sağlıyor. Doğal güzellikleriyle ünlü Maçka, 2 bin metre rakımdaki dağların eteklerine kadar ulaşan çam ormanları, daha yükseklerde yer alan ve şu sıralar karla kaplı muhteşem yaylaları, temiz havası ve yöre halkı tarafından "göze" tabir edilen kaynak sularıyla her yıl yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Maçka, Sümela Manastırı'nın da bulunduğu, Altındere Vadisi'nin yanı sıra ilçe sınırlarından geçip Karadeniz'e dökülen Meryemana, Hamsiköy, Mulaga ve Galyan derelerini bünyesinde barındırıyor. Turistlere konaklama, akarsu kenarlarındaki restoranlarda yöresel yemekler, piknik ve doğa yürüyüşü yapma, tarihi mekânları ve doğal güzellikleri görme imkânı sunan Maçka'da, turizm yatırımları göz dolduruyor.

ÇAKIRGÖL İLE YAYLALARA ÇIKAN YOL, TURİZME BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, yaptığı açıklamada, Maçka'nın önemli bir turizm merkezi olduğunu vurgulayarak "Sümela ve çevresinde yeni düzenlemeler noktasında güzel çalışmalar yapılıyor. Turizm ve diğer yatırımlar konusunda Maçka önemli hizmetler alıyor. Kamu, yerel yönetim, büyükşehir belediyemiz ve hayırseverlerimizin çalışmalarıyla Maçka gelişiyor ve gelişmeye devam edecektir." dedi. Maçka'da son yıllarda önemli gelişmelerin yaşandığını belirten Öz, "Kültür ve Turizm Bakanlığımızın stratejik eylem planı çerçevesinde turizm ilçesi kabul edilen Maçka, Türkiye'nin sayılı turizm ilçelerinden biridir. Önümüzdeki süreçte bunu yatırımlarla destekleyeceğiz. Stratejik konumuyla tarihi ve kültürel birikimiyle el sanatları ve yöresel ürünleriyle zengin potansiyele sahip Maçka ilçesi önümüzdeki süreçte daha güzel noktalara gelecektir." ifadesini kullandı. Vali Öz, ilçenin hem Trabzon hem Doğu Karadeniz hem de Türkiye açısından çok önemli değerlere sahip olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Tarihi ve doğal güzellikleriyle turizm merkezi olan Maçka'da kamu hizmetleri ve yatırımları açısından da önemli yatırım ve faaliyetler var. Trabzon -Gümüşhane - Erzurum karayolu bu güzergâhtan geçiyor ve bölünmüş yol anlamında ciddi çalışmalarımız var. İlçede Devlet Su İşlerinin dere yatağı ve Sümela Vadisi ile ilgili çalışmalarının yanı sıra Karayollarının da Çakırgöl ile yöredeki yaylalara çıkan ve bölge turizmine büyük katkı sağlayacak yol ve Sümela Manastırı'na giden yolla ilgili çalışmaları var."

Trabzon Maçka Sümela Kuştul Vazelon Altındere Vadisi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg