Trabzonspor'a yeni sol bek adayı

Yıllardır sol bek mevkiinde istediği verimi alamayan Trabzonspor, Senegalli milli futbolcuyla temasa geçti.

Trabzonspor'a yeni sol bek adayı
Trabzonspor'a yeni sol bek adayı Admin
Advert

Uzun zamandır sol bek mevkiinde problem yaşayan Trabzonspor, bir kez daha sol bek transferi için harekete geçerken, teklif yapılan oyuncunun ise Rennes ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Cheikh M'Bengue olduğu bilgisine ulaşıldı.

Daha önce Leverkusen, Sunderland ve Marsilya gibi kulüplerin gündemine gelmesine rağmen transferi gerçekleşmeyen Senegal asıllı Fransız oyuncunun Trabzonspor'un teklifini kabul edebileceği bildirildi. Senegal Milli Takımında Demba Ba ve Moussa Sow gibi futbolcularla beraber forma giyen M'Bengue'yi Trabzonspor'a, Bakambu'yu Villareal götüren Alman menajerin getireceği öğrenildi.

Cheikh M'Bengue, doğduğu şehir olan Toulouse altyapısında yetişti. 27 yaşında ve 1,83 boyunda olan M'Bengue, bu sezon Rennes formasıyla 25 maçta forma giydi.

****

2010-11 sezonundan sonra Trabzonspor'da tam anlamıyla bir "sol bek" kaosu yaşanmaya başlandı. O yıl performansı yeterli görülmeyen Hvroje Cale'nin sadece 300 bin Euro'ya Wolfsburg'a gönderilmesinden sonra bordo-mavililer son dört sezonda bu mevkii için 10 değişik oyuncu transfer ettiler. 10 milyon Euro'nun üzerinde bir bonservis bedeli ödediler.

Eren Albayrak, Yusuf Erdoğan ve Jose Bosingwa gibi bu mevkii için alınmasalar da sol bek oynayan oyuncular olduğu gibi, Kevin Constant (2.5 milyon euro), Musa Nizam (750 bin euro) gibi bu mevkii için alınıp başka bölgelerde kullanılan oyuncular da oldu. Fakat Alper Uludağ (1 milyon euro), İshak Doğan (2.35 milyon euro) ve Anıl Taşdemir (400 bin euro) neredeyse hiç forma yüzü görmeyen isimlere de rastladık. Bu dönemde beğenilse de beğenilmese de, Emerson (1.6 milyon euro) ve Celustka (900 bin euro) en fazla hizmet eden oyuncular oldular.

Kaynak: Fotospor

 

Cheikh M'Bengue Demba Ba Moussa Sow Villareal Toulouse Leverkusen Sunderland Marsilya Rennes
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg