Üretim yapmazsanız fabrika iflas eder

Rizespor Teknik Direktörü Karaman: Eğer gelişim istiyorsak oyuncuyu eğiterek geliştirmeliyiz

Üretim yapmazsanız fabrika iflas eder
Üretim yapmazsanız fabrika iflas eder Admin
Advert

Galatasaray ile berabere kalıp bir nebze olsun moral bulan Ç.Rizespor gözünü Osmanlıspor maçına dikti. Kritik maç için adeta olağan üstü durumun ilan edilen yeşil-mavililer de teknik direktör Hikmet Karaman önemli açıklamalar yaparak futbolcularına göz dağı verdi. Futbolun bir meslek olduğuna kulüplerin de fabrika olduğuna dikkat çeken Karaman, "Futbolcu bu fabrikada üretim yapacak. Sen üretim yapmazsan bu fabrika iflas eder” dedi. Oyun içerisinde futbolcunun kötü ve vasat oynayabileceğinin de altını çizen Karaman, “Kulübede oturanlar neden bekliyor, değişip oyuna girmek için. Ama sen takıma katkı sağlayacaksın. Koşmayacaksın, idmana geleceksin ve 2 saat bitecek gideceksin. Dışarıda insanlara hava atacaksın. Futbola değil de başka şeylere daha fazla önem vereceksin. O zaman sen mesleğini yapmıyorsun ve faydalı bir hale gelmiyorsun" diye konuştu.

Hikmet Karaman, futbolun temel prensiplerini alkışlayacaklarını ancak doğruyu da oyunculara göstermek zorunda olduklarını ifade ederek, "Bir oyuncu görevini bilecek. Maçlarda bir çok hata yapılıyor. Hücum yaptığında topu yanındaki arkadaşına aktarsa gol olacak. Ama şut atmayı tercih ediyor. Bunu kendisine sorduğumda ise ‘görmedim’ diyor. Nasıl görmezsin, göreceksin, senin görevin bu. Ben bunu oyuncularımla da konuşuyorum" dedi.

Türkiye'de bu düzenin değişmesi gerektiğinin altını çizen Hikmet Karaman, "Eğer gelişim istiyorsak oyuncuyu eğiterek geliştirmeliyiz. Bir oyuncu maçtan sonra ne yaptığını görebilmeli. Ben bunu yapıyorum. Bu suçlama ve kritik değil. Ben her maçtan sonra oyuncularıma neleri iyi neleri kötü ve eksik yaptıklarını tek tek göstererek anlatıyorum. Ayrıca oyuncunun yaptığını da yapamadığını da taraftar çok iyi görüyor” diye konuştu. Karaman; “Taraftar yanlış bir pasta ve şutta ‘öyle mi atılır’ diyor. İşte bu eksikler konusunda oyuncuları uyarıp doğruyu gösterdiğinde o da bir daha ki maçta daha akıllı oluyor. Eğer bunlara değinmezsen oyuncu ‘nasılsa bana bir şey demiyorlar’ deyip aynısını yapmaya devam ediyor. Taraftar da, teknik kadro ve yönetime ‘istifa’ diye bağırıyor. O nedenle futbolcu hatasını bilecek. Türkiye'de bunu değiştirmemiz lazım" diyerek sözlerini tamamladı.

günebakış - Alihan TELATAR

ÇAYKUR Rizespor Hikmet Karaman
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg