Kavga ederek büyüyemeyiz

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, Trabzon turizmini karalıyor

Kavga ederek büyüyemeyiz
Kavga ederek büyüyemeyiz Ömür İnce
Advert

ARAPLARIN Karadeniz Bölgesi’ne ilgisini değerlendiren ve Arap turizmi ile yeni tanışan Ordu, turist kapma yarışına dâhil oldu. En son 4 bakanın katılımıyla Trabzon’da düzenlenen çalıştayda bile tüm Karadeniz Bölgesi’nin tek bir destinasyon olarak ele alınması kararlaştırılırken, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın Trabzon’u hedef alması garipsendi.

Başkan Yılmaz, Arap turizminin tüm bölgeyi ihya edebileceği gerçeğini görmezden gelerek üstelik de Ayder Yaylası’nı Trabzon’da zannederek “Orta Doğulu turist Trabzon’dan şikâyetçi. İşin bakirliğini masumluğunu bozmamak gerek. Trabzon bozdu. Ayder’e 5 katlı otel olmaz.” sözleriyle Trabzon turizmini karalaması eleştiri konusu oldu.

Hürriyet gazetesinin önceki günkü sayısında yer alan habere göre; Trabzon’da düzenlenen çalıştayda Ordu’da Araplara özel turizm tesisleri yaptıklarını belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Hedefimiz yılda 1 milyon turist.” dedi. Mayıs 2015’te açılan havalimanı Ordu’nun kaderini değiştiriyor. Ulaşım sorununu çözen il turizm atağına kalktı. Şehir, yeni liman, kayak tesisi ve otel projeleri ile yeni bir çehreye kavuşmaya hazırlanıyor. Ordu Belediyesinin davetlisi olarak katıldığımız toplantıda Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ile Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin ile bir araya geldi“Havalimanı bizim ufkumuz açtı.” diyen Enver Yılmaz, Ordu’yu turizm şehri yapmak için çalışmalara başladıklarını dile getirdi ve şunları söyledi: “Bir yılda 3 tane 5 yıldızlı otel açılacak. Bunun yanında Araplara özel ahşap ve geniş odalı tesisler yapmaya başladık. Kayak tesisi yaptığımız Çambaşı bölgesine 35 tane bungalov ev yapacağız. Boztepe’de de 40 tane bu tip yapı planlıyoruz.” Turizm tesisleri yaparken doğal dokuyu korumaya da özen gösterdiklerini belirten Yılmaz, “Orta Doğulu turist Trabzon’dan şikâyetçi. İşin bakirliğini, masumluğunu bozmamak gerek. Trabzon bozdu. Ayder’e 5 katlı otel olmaz. Biz Boztepe’de zamanında imara açılan yerleri satın aldık. Kamulaştırma için 4,5 milyon lira ödedik. Orada bir otel bir de peyzaj çalışması olacak” dedi. Henüz Ordu’da yatak kapasitesinin yeterli olmadığını ama çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Yılmaz, 2017 sonrası yılda 1 milyon turist beklediklerini söyledi. Yılmaz, Türkiye’ye gelen her bir Arap turistin ortalama 3 bin dolar bıraktığına da dikkat çekti. Ordu’nun projeleri hakkında bilgi veren Yılmaz, “Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezini seneye açılıyoruz. 800 milyon lira yatırım yapılacak Ünye Limanı projesinin ise 2017’de başlamasını öngörüyoruz. Şehri ikiye bölen Melet Irmağı projesi için de ihale yapıldı ve 1 kilometresi başladı. Melet Irmağı çevresine yaşam merkezi kurulacak. Bir de havalimanı yanına butik çikolata üretimi için ‘Çikolata Park’ kuruyoruz.

karadeniz turizm uzungöl ayder sümela
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg