Trabzon EMİTT Fuarı'nda

Trabzon standı, bu yıl 22. kez düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMİTT) yerini aldı. Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, bu yıl hem fuarın hem de Trabzon standının çok daha yüksek bir ilgi gördüğünü söyledi.

EKONOMİ - 2018-01-27 02:09:12

Advert

Bu yıl 22. Kez düzenlenen ve Dünyanın en büyük beş turizm fuarından biri olan EMİTT’te (Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı) Trabzon standı da yerini aldı. Trabzon Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü temsilcilerinin misafirlerini ağırladığı stand fuarın 3. Salonunda bulunuyor. 29 Ocak’a kadar açık kalacak olan fuarda Trabzon standında Trabzon’u tanıtan broşür ve kitaplar veriliyor.

Trabzon’un EMİTT fuarındaki yeri ve önemi hakkında Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu’nun görüşlerini aldık. Ayvazoğlu, Trabzon’un bu fuara 10-12 yıldır katıldığını ve ciddi faydalarını gördüğünü ifade etti. “Son yıllarda Trabzon’un EMİTT fuarına katılımını turizmi açısından fayda sağlayacak bir yapıya kavuşturmak istiyoruz. Daha önce iller bölümünde yer alan standımızı turizmin yoğun olarak bulunduğu 3. Hole aldık” diyen Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu açıklamalarına şöyle devam etti. “Amacımız acentalarımızla, otellerimizle, turizm paydaşlarımızla birlikte şehrimizi daha iyi anlatabilmek,  tanıtabilmek ve diğer illerden turizm paydaşlarımızla görüşmeler yaparak onları Trabzon’a davet etmektir.

En fazla ilgi Körfez ve Avrupa ülkelerinden

Bu yıl fuarın açılışından itibaren geçmiş yıllara göre hem EMİTT fuarına hem de standımıza çok daha fazla ilgi olduğunu görüyoruz. Sabah 11.oo ile akşam 18.oo arası yoğun görüşmelerimiz devam ediyor. Buraya kimler geliyor? Başta Körfez olmak üzere yabancı ülkelerden, özellikle Arap Turizm örgütünden, diğer illerimiz ve bölgelerimizden, Avrupa’dan, aynı zamanda bizim acenta ve otellerimizde diğer standlardaki hem acenta hem de otelleri ziyaret ederek iş görüşmelerinin altyapısını oluşturuyorlar. En fazla Körfez ülkelerinden ve Avrupa’dan ilgi görüyoruz.

Trabzon 4000 yıllık bir tarihe sahip. Kültürü, medeniyeti, doğal güzellikleriyle, yemek kültürüyle, insanıyla Anadolu’nun çimentosu diyebileceğimiz bir şehirdir Trabzon. Bu şehrin sahip olduğu temel dinamiklerden yola çıkarak şehrimizi geleceğe taşıyacak altyapıyı oluşturuyoruz. Bu altyapıyı da Trabzon İl Turizm ve Kültür Müdürlüğü tek başına yapacak değil. Trabzon bunu tüm kurumlarıyla, tüm paydaşlarıyla ve tüm halkıyla birlikte gerçekleştirecektir. Biz sadece şehrimizin görünen yüzü olmak istiyoruz. Ülke içerisinde diğer şehirlere ve yurt dışına şehrimizi tanıtmak maksadıyla 22. EMİTT Fuarı’nda yerimizi almış bulunuyoruz"

Günün Diğer Haberleri