TİAB'da yeni başkan Yaşar Aşçıoğlu

Trabzonlu İş Adamları ve Bürokratları Derneği’nin (TİAB) olağan kongresi, derneğin Ümraniye Trabzon Park’taki merkezinde yapıldı. Kongrede TİAB’ın yeni başkanı Yaşar Aşçıoğlu oldu.

SİVİL TOPLUM - 2018-07-01 21:22:07

Advert

Divan başkanlığını eski başkanlardan Atalay Şahinoğlu’nun yaptığı kongrede, Genel Müdür Kenan Malkoç’un okuduğu faaliyet raporunda çok sayıda etkinliğin yanı sıra en fazla dikkat çeken iki nokta, Trabzon Park’ın Orman Bakanlığı’ndan kiralama süresinin 20 yıl uzatılması ve çevre yolundan tesislere bağlantı yapılacak olmasıydı.

Yeni yönetime tavsiye mahiyetinde sunulan raporda ise maddelerin biri salondakilerin kafasında soru işaretlerine yol açtı. TİAB’ın kullanımı dâhilindeki ormanlık alanda yabancı bir firmanın çok büyük bir projeyi hayata geçireceği, projede yılda 800 bin ilâ 1 milyon turistin ilgisini çekecek aktivite alanları bulunacağı ve bu projenin TİAB için önemli bir gelir kaynağı teşkil edeceği belirtildi. Soruların gelmesi üzerine, başta Kenan Malkoç olmak üzere dernek yetkilileri Trabzon Park’ın dokusuna zarar gelmeyeceğini, Trabzon havasını korumaya devam edeceğini söylediler.

Kongrede yönetim kurulu seçimi maddesine gelindiğinde Yaşar Aşçıoğlu’nun başkanlığındaki listeden başka liste çıkmadı ve yapılan oylama sonucunda mevcut liste yeni dönemde oy birliğiyle TİAB’ın yönetim kurulu olarak görevlendirildi. Kongre, yeni başkan Yaşar Aşçıoğlu’nun kısa teşekkür konuşmasıyla sona erdi. Aşçıoğlu, kendisinin daha önce de dernek yönetim kurulunda görev aldığını vurgulayarak derneğin bugüne kadar gelmesinde emeği geçen herkese başta bir önceki dönem başkanı Orhan Akçay olmak üzere herkese teşekkür etti ve bunun bir bayrak yarışı olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

TİAB’ın yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

Asil üyeler:

Yaşar Aşçıoğlu (Başkan)
Ahmet Nur Çebi
Erol Aksoy
Ahmet Koç
Mehmet Atalay
Can Çobanoğlu
Prof. Dr. Ayşegül Komsuoğlu
Hayat Bayramoğlu
Safa Bayar Yavuz
Mustafa Akyüz
Ali Uzunay
Fazlı Çilingir
İsmail Pepe
Abdurrahman Yıldırım

Yedek üyeler:

Ömer Keskin
Abdurrahman Cihan
Ömer Çil
Onay Şahin
İslam Kaya
Sezgin Keleş
Raci Çelik
Alaattin Aksoy
İbrahim Özkan
Prof. Dr. Zerrin Şentürk

Günün Diğer Haberleri