TDF’de devir teslim töreni

Trabzon Dernekleri Federasyonu’nda Kadın Kolları ve Gençlik Kolları’nda nöbet değişimi oldu.

SİVİL TOPLUM - 2018-08-11 00:56:25

Advert

TDF Yönetim Kurulu’nun 5.7.2018’de yaptığı toplantıda alınan kararlar gereği, Kadın Kolları Başkanı Asuman Sula Durmuşoğlu ve yönetimiyle Gençlik Kolları Başkanı Abdulkadir Meriç ve yönetimin görev süreleri sona ermiş, yerlerine sırayla Sabire Çini ve Oğuzhan Usta atanmıştı. Devir teslim töreni bugün akşam saatlerinde TDF Genel Merkezinde düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törene TDF Başkanı İsmail Şatıroğlu ve yönetim kurulu üyelerinin bir kısmının yanı sıra, eski başkan Mustafa Demir ve Onursal başkan Nurettin Turan ile gençlik kolları mensupları da katıldı.

Trabzon Günleri 18-24 Eylül'de Yenikapı'da

Törenin başlaması için geciken Nurettin Turan’ın beklenmesi, başkan İsmail Şatıroğlu ve diğer hazirun arasında bir sohbet sürecine zemin hazırladı. Bu bölümde Şatıroğlu özetle şunları söyledi.

Bugün düzenlediğimiz devir teslim töreni araya Ramazan, Bayram, ve seçim süreci nedeniyle gecikti. Toplantılarımızı düzenli olarak yapıyor ve her birini farklı bir derneğimizde düzenliyoruz. Gelecek hafta Anadolu Yakası’nda Maltepe Trabzonlular Derneği’ne misafir olacağız. 18-24 Eylül günleri arasında Yenikapı’da Trabzon Günleri’ni tertip edeceğiz. Gerçekten zor bir organizasyon, elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız ve bu konuda önerilerinizi bekliyoruz.

İstanbul Trabzon Federasyonu Başkanı Dursun Çağlayan çok eski arkadaşımdır, son derece düzgün bir insandır. Gönül isterdi ki aynı çatı adlında beraber çalışalım, ancak mümkün olmuyorsa çalışmalarını takdir edip desteklememiz gerektiğini düşünüyorum

Trabzonlu İş Adamları ve Bürokratları Derneği’nin kongresinde TDF de dâhil hemşehri dernekleri hakkında sarf edilen bazı ifadelerin can sıkıcı olduğunu kaydeden Şatıroğlu, Kurban Bayramı’ndan sonra ilk iş olarak TİAB yönetimini ziyaret etmeyi düşündüğünü söyledi. Daha sonra Yenikapı’da düzenlenecek olan Trabzon Günleri için fikir alışverişinde bulunuldu.

Mustafa Demir ve Nurettin Turan’ın toplantıya katılmasıyla devir teslim törenine geçildi. Hem Kadın Kolları hem de Gençlik Kolları’nda eski başkanlar yeni başkanlara plaket takdim ederek görevlerinde başarılar dilediler, kendilerine her türlü konuda destek olacaklarını ifade ettiler.

TDF’yi kurumsallaştırdık

Daha sonra söz alan eski başkan Mustafa Demir, geçmişte kalan görev süresini özetleyen uzun bir konuşma yaparak zaten geç başlamış toplantının hayli geç saatlere kadar sarkmasına sebep oldu. Mustafa Demir, özetle TDF’nin kurumsal bir yapıya sahip olması için mücadele verdiğini ve bugün bunun gerçek olduğunu söyledi.

Kurumlarda sürekliliğin önemi

Son olarak KASTOB Genel Başkanı ve TDF Onursal Başkanı Nurettin Turan konuştu. Turan, TDF’nin birbirini takip eden üç başkanının bir arada bulunmasından duyduğu mutluluğu dile getirirken, önceki başkan ile sonraki başkanın diyalog ve yardımlaşma içinde olmasının bir kurumun sağlıklı işlemesi için çok önemli bir unsur olduğunu söyledi. Konuşmasının bir bölümünü basınla yaşadığı problemlere ayıran onursal başkan, divan başkanlığını yaptığı TDF’nin son kongresinde tarafsız olmamakla itham edildiğini, fakat hayatı boyunca böyle bir tavır içinde olmadığını, kendi oğlu için bile farklı muamelede bulunmadığını ifade etti.

Etkinlik fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Günün Diğer Haberleri