Çayeli Bakır’ın hikayesi belgesel oldu

Türkiye’nin yeraltı maden işletmelerinden Çayeli Bakır’ın hikayesi etkileyici bir belgesele konu oldu. Karadeniz’in doğal güzelliklerini gözler önüne seren “Cevherden Öteye”, Çayeli Bakır’ın uzun yıllardır Rize’de emniyet kültürüyle birlikte anılan çalışma ortamını izleyiciye sunuyor. Belgesel filmin gala gösterimi, 20-23 Eylül 2018 tarihleri arasında Rize Çay Film Festivali’nde yapılacak.

KÜLTÜR - SANAT - 2018-09-18 17:52:29

Advert

Faaliyete başladığı 1992 senesinden bu yana yerel ve ulusal ekonomiye önemli katkıları olduğu kadar Türkiye’deki metal madenciliğinin akademilerinden sayılan Çayeli Bakır’ın hikayesi ödüllü yönetmen Mehmet Binay’ın 48 dakikalık belgeseline konu oldu.

2017 ve 2018 yıllarında yeraltında, yerüstünde ve havadan yapılan 300 saatlik çekimlerle hayat bulan ¨Cevherden Öteye¨ isimli belgesel, Karadeniz’in doğal güzelliklerini izleyiciye sunarken metal madenciliğinin teknolojik ve içerdiği riskler sebebiyle de disiplinli çalışma ortamını gözler önüne seriyor.

¨Cevherden Öteye¨, ağırlıklı olarak çay tarımıyla geçinen Doğu Karadeniz insanının Çayeli Bakır’ın kuruluşu ile birlikte emniyetli madencilikle tanışma hikayesinin yanı sıra, işletmenin sosyal kalkınma projeleriyle bölgeye sağladığı katkıları ve istihdamın olumlu etkilerini gözler önüne seriyor.

Belgesel filmin gala gösterimi, Rize Çay Film Festivali kapsamında, 22 Eylül Cumartesi günü saat 14.00’te Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde yapılacak.

KÜNYE:
İsim: Cevherden Öteye
Süre: 48 dakika
Web sitesi: www.cayelibakir.com
Tür: Belgesel film
Alan: Metal madenciliği, sanayi, ekonomi, yöresel kalkınma
Prodüksiyon Yılı: 2018
Ülke: Türkiye
Dil: Türkçe (İngilizce altyazılı)
Yapımcı: Çayeli Bakır İşletmeleri
Yönetmen: Mehmet Binay
Uygulayıcı Yapımcı: Cemil Yarıkan
Kurgu: Jasmin Guşo
Görüntü Yönetmeni: Hüseyin Onan
Artistik Direktör: M.Caner Alper
Müzik: Hasan Özsüt

Gösterim: Rize Çay Film Festivali, 22 Eylül 2018, saat: 14.00

 

Günün Diğer Haberleri