Pekşen: Suriyelilere TOKİ konutu dağıtmak siyasi ulûfedir
Advert

Pekşen: Suriyelilere TOKİ konutu dağıtmak siyasi ulûfedir

CHP Trabzon Miletvekili Haluk Pekşen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriyelileri vatandaşlığa alma ve TOKİ konutları verme açıklamalarını eleştirdi.

SİYASET - CHP - 2016-07-12 11:11:26

Pekşen “Sayın Erdoğan'ın önce kendi vatandaşlarına karşı duyarlı olması gerekiyor.” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Pekşen “Bu vatan için canını seve seve vermiş şehitlerin aileleri ile vatan uğruna kolunu, bacağını kaybetmiş gaziler barakalarda hayatlarını sürdürmeye çalışırken Suriyelilere bu yoksul insanların vergileriyle yapılmış TOKİ konutlarını vermenin hangi ahlâkî ve hukukî yanı vardır. Şehit ve gazi ailelerinin evlerini televizyon ekranlarında izleyen yurttaşlarımızın vicdanları sızlamaktadır. Türkiye önce kendi mağdurlarının yaralarını sarmalıdır.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriyelilere vatandaşlık verileceğini söylerken Amerika’da ve Almanya’da Türklere vatandaşlık verilmesi konusuna da değinmesine eleştiriler getiren Pekşen “Bu Sayın Cumhurbaşkanı’nın konulara ne kadar yabancı olduğunu, bilgi fakiri olduğunu ortaya koymaktadır. Avrupa’da vatandaş olmanın temel koşulu ekonomik ve sosyal olarak devlete hiçbir külfet yüklemeyecek olmayı kanıtlamaktan geçiyor. Doğal olarak kimse kimseye siyasî nutuk atmak uğruna vatandaşlık vermiyor. Türkiye’de Anayasal düzene rağmen sırf siyasal sonuç elde etmek amacıyla vatandaşlık dağıtmanın yalnızca Anayasal hukuk düzenini bozmaya değil, iç barışı bozmaya yönelikte ağır sonuçlarının olacağını görmemek siyasi bir hezeyandır. TOKİ konutları verilecekse, bu topraklariçin hayatlarını ortaya koyan ve halen derme çatma evlerde yaşayan şehit ve gazi ailelerine verilsin. Siyasî ulufe dağıtma dönemi sona ermiştir.” dedi.

Pekşen, “Stratejik derinlik denilen ve ne idüğü belirsiz tarihin en uydurma dış politikasına bu ülkeyi mahkûm edenlerin önce Türkiye'nin siyasal tarihi, siyasal ağırlığı ve saygınlığına yakışır bir dış politika belirlemeleri ve buna uymaları gerektiğini” vurgulayarak “İktidarın her alanda sürekli kaybettirip sonra da faturayı ilgisiz insanlara çıkarma gayretleri ne devlet saygınlığına ne de siyasal ahlaka sığmaktadır. AKP siyasî iktidarı tarihi hezimete neden olan dış politikası nedeniyle en önce Türk halkından özür dilemesi gerekir.” diye açıkladı.

Günebakış - Berkant PARLAK

DİĞER HABERLER