Pekşen başörtülü polise nefret kustu
Advert

Pekşen başörtülü polise nefret kustu

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen İstanbul’da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına başörtülü katılan emniyet müdürünü sert bir dille eleştirerek “En az ihtimalle o bir provokatör.” dedi.

SİYASET - CHP - 2016-09-07 12:43:11

Katıldığı bir televizyon programında AK Parti hükûmetine eleştiriler yönelten Pekşen kadın emniyet müdürünün başörtüyle etkinliğe katılmasının dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala ve İstanbul’daki personel müdürüyle bir ilgisi olamayacağını savundu. Pekşen “Bu doğrudan rejime müdahale eden bir karar olduğuna göre bu genel anlamda AKP iradesinin bütününü temsil eder. Burada merak edilen şudur: Bu bir emrivaki midir? AKP’nin önüne koyuldu ve karşılıksız kalındı. Yoksa bilinçsiz bir iş midir? Onu tam anlayamadım.” diye konuştu.

Bu durumun Türkiye’yi ayrıştırabilecek bir olay olduğunu kaydeden Pekşen “O hanımefendinin seçilmesi ve bu eylemi yapması tesadüf değildir. O hanımefendi çok iyi irdelenmeli. En az ihtimalle o bir provokatör. Bu kesin. Türkiye’yi provoke etmek için. Türkiye’de en çok korktuğumuz şeyler Türkiye’de içten bir irticaî kalkışma, iç çatışma, terör çatışması ve dış tehdit. Bunlar olması durumda bir ülke olağanüstü bir duruma girmiştir.” ifadelerini kullandı.

İÇ ÇATIŞMANIN ENGELLENMESİ GEREKİYOR

“Türkiye’de şu an iç çatışmanın tüm siyasî partilerle engellenmesi gerekiyor.” diyen Pekşen şöyle devam etti: “Söylenmesi gerekenleri söylemiyoruz. Kullanmamız gereken cümleleri kullanmıyoruz. Türban Türkiye’de zaman zaman gündeme taşınır ve bunun üzerinden iç çatışma yaratılır. Bunu bilen emniyet müdürü, bu bir polis memuru değil. Bu bir provokatör. Onu not ettik. Bu hanımefendiyi Türkiye dikkatle takip etmeli. Bu hanımefendi normal değil. Bizim dahlimiz olmamasına karşın biz AKP’nin ülkeyi sürüklediği uçurumdan kurtarmaya çalışıyoruz ama böyle bir süreçte bu kadınla AKP bir amaca hizmet ediyor. Türkiye’nin uzlaşısına, birliğine hizmet eden bir durum değil bu.”

Günebakış - Berkant PARLAK

DİĞER HABERLER