Hacıoğlu'ndan sahil dolgusuna tepki: Beşikdüzü gibi olmasın!
Advert

Hacıoğlu'ndan sahil dolgusuna tepki: Beşikdüzü gibi olmasın!

CHP Akçaabat İlçe Başkanı Musa Hacıoğlu, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’in Darıca Mahallesi’nde sahilin doldurulmasıyla elde edilecek alana yapılması planlanan rekreasyon alanıyla ilgili açıklamasına teki gösterdi.

SİYASET - CHP - 2016-09-29 17:53:44

CHP Akçaabat İlçe Başkanı Musa Hacıoğlu, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’in basına yaptığı açıklamaları eleştirdi. Başkan Türkmen’in ilçeye bağlı Darıca Mahallesi’nde sahilin doldurularak bir rekreasyon alanı yapılacak olması açıklamasına karşı çıkan Hacıoğlu, “Dinlenme alanı oluşturmak için denize yapılan dolguların getireceklerini ve götüreceklerini aklıselimle düşünmek zorundayız.” dedi.

Dinlenme ve gezinti alanının deniz kenarında olabileceği gibi şehrin hemen her yerinde oluşturulabileceğini kaydeden Hacıoğlu, “Dinlenme alanı oluşturmak için denize yapılan dolguların getireceklerini ve götüreceklerini aklıselimle düşünmek zorundayız. Bu hususta konunun paydaşları olan mimarlar odasından, mühendislerden ve balıkçılık hususunda otorite olan kurumlardan bilgi ve fikir alınması zarurîdir. Deniz dolgusu yapmak suretiyle kazanılacak olan alanın maliyet yönünden pahalı olacağı açıktır.” diye konuştu.

Hacıoğlu açıklamasına şöyle devam etti: “Şehrimizde bugüne kadar yapılmış olan dolguların insanları denizle buluşturmaktan ziyade deniz ile şehir arasına âdeta bir set çekmiş olduğu apaçık görülmektedir. Çok yakın bir zamana kadar denize girilebilen, kumsalında oturulabilen mahallelerimiz değişik maksatlarla yapılan dolgular neticesinde denizin sadece görülebildiği ama denize hasret yerler hâline gelmiştir. Ülkemizde denize kenarı olmayan pek çok şehirde göletler ve yapay plajlar oluşturulurken deniz şehri Trabzon’umuzda son kalan sahillerin dolgularla yok edilmesi şehrimizin nadir güzelliklerini geri gelmeyecek bir şekilde elimizden alacaktır. Bir dolgu alanını bir kumsala tercih edecek Akçaabatlı bir yurttaşımız oluğunu zannetmiyorum.”

Hacıoğlu açıklamasının son bölümünde şu ifadelere yer verdi: “Öte yandan şehrin denizle arasına yapılan dolguların set vazifesi görerek su taşkınlarının oluşturduğu hasaları nasıl arttırdığını daha birkaç gün önce Beşikdüzü ilçemizde yaşanan selde gördük. Şehrin önüne set olan dolgular suyun denize akmasına engel olarak şehir içerisinde oluşan hasarın ana unsuru olmuştur. Bu setlerin yanı sıra bozulan ve âdeta açık ve kapalı kanallara çevrilmeye çalışılan derelerin kendilerine çekilen setleri nasıl darmadağın ettiği Beşikdüzü’nde tekrar görülmüşken benzer hataları Akçaabat’ımızda tekrarlamanın gerekçesi hafriyat dökümü olamaz. Beşikdüzü’nde yaşanan felaketin bir benzerinin ilçemizde de yaşanması an meselesidir ve benzer miktarda yağış olması hâlinde kaçınılmazdır. İş bu hâlde yapılması gereken Beşikdüzü’nde görülen hatalı yapılaşmanın tasfiye edilmesiyken aynı akıbete ikinci bir bilet alınmasının yanlışlığını kamuoyu önünde ifade etmeyi bir borç biliyoruz.”

Günebakış - Berkant PARLAK

DİĞER HABERLER