Abidin Çelik: Bizi yok sayıyorlar
Advert

Abidin Çelik: Bizi yok sayıyorlar

Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik, Trabzon’a gelen devlet büyüklerinin programlarına davet edilmemelerine isyan etti.

SİYASET - CHP - 2016-10-22 11:17:27

Çelik, “Cumhurbaşkanı, bakanlar geliyor, davet edilmiyoruz. Bu adamlar sadece AKP’lilerin mi cumhurbaşkanı mı ya da bakanı mı? İnsanları bu kadar ayrıştırmaya ne gerek var? Bu işin sonu nereye kadar gidecek?” diyerek tepki gösterdi.

Çelik, geçtiğimiz günlerde Rize’ye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Trabzon’da karşılamak istediğini ancak engellendiğini iddia ederek “Geçenlerde arkadaşlarla konuşurken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trabzon’a geleceğini öğrendik. Biz de gidip Trabzon Havalimanı’nda karşılayalım istedik. O gece havalimanına gittik ancak bizi VIP salonuna almadılar. Böyle bir tavır olunca ben de havalimanından ayrıldım. AK Parti’nin belediye başkanlarını, ilçe başkanlarını alıyorlar ama bir belediye başkanı olarak bizi almıyorlar. AK Parti dışındaki il başkanlarını da almıyorlar. Etik olmuyor. Hoş değil. Ayıp oluyor. Nisan ayında yine Novotel’de turizmle alakalı bir toplantı yapılmıştı. Orada da ne çağırdılar ne davet ettiler. Biz yine de gittik, bize yaka kartı bile vermediler. İçeri de sokmadılar. Orada da yine AK Parti’nin bütün ilçe başkanlarını, belediye meclis üyelerini, çevre illerin il genel meclisi üyelerini dahi salona aldılar ama herhalde CHP’li olduğumuz için bizi almadılar. Turizm sadece AK Parti’yi mi ilgilendiriyor? Trabzon Valiliğinin protokolünde biz yokuz. Bunu anlıyoruz. Sanıyorum Şalpazarı Belediye Başkanı’nı da çağırmıyorlar. Yok sayılıyoruz. AK Partili olmayan belediye başkanları yok hükmünde midir? Sayın Vali’mizden bu konuyu araştırmasını istiyoruz.” dedi.

Çelik, seçilmiş insanların rozetini bir kenara koyması gerektiğini de kaydederek “Cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlar Trabzon’a gelecek ama CHP’li ya da MHP’li belediye başkanının neden haberi olmayacak? Ya da neden karşılamak için bile olsa davet edilmeyecek? Düzköy’de sadece CHP’liler mi yaşıyor? Böyle bir şey olur mu? Bunu hangi vicdan kabul eder? Vicdan sahibi olanlara soruyorum. Şahsen tahammül edemiyorum bu işlere. Seçilmiş adamın partisi olur mu? Olmaması lazım. Milletvekilinin, belediye başkanının partisi olmaması lazım. Cumhurbaşkanının ise hiç olmaması lazım. Trabzon Valiliğinden bundan sonra ilimize devlet büyükleri tarafından yapılacak ziyaretlere davet edilmeyi bekliyoruz. Yoksa bu davetiyeler birilerinin emriyle mi yazılıyor? Bu kadar insanları ayrıştırmaya ne gerek var? Bu işin sonu nereye kadar gidecek?” şeklinde konuştu.

Günebakış - Aydın GELLECİ

DİĞER HABERLER