Haluk Pekşen'den ilginç iddia!
Advert

Haluk Pekşen'den ilginç iddia!

CHP Trabzon Milletvekili Halûk Pekşen başkanlık sistemini ABD ve HDP’nin istediğini iddia etti.

SİYASET - CHP - 2017-01-12 12:28:07

Pekşen sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı değerlendirmelerde bölücü terör örgütü PKK’nın İmralı’daki sözde lideri Öcalan’ın da anayasanın değişmesini savunduğunu ileri sürerek “Farkında değilsiniz ama gidiyorlar! Her alanda kaybettiler! Ekonomi AKP zulmüne direniyor. Temel kural şudur: Hukuk yoksa zulüm kaybeder. Başkanlık sistemi kimin projesi? Ne demişti Demirtaş ‘Bize özerklik sözü verdiler.’ Proje HDP’nin. Projeyi adım adım kim hayata geçiriyor?” dedi.

TBMM’de anayasa değişikliği ile ilgili oy kullanımında anayasal suç işlendiğini öne süren Pekşen şöyle devam etti: “Nasıl olsa yargı artık AKP’dir. ‘Suç işliyorum lan ne yapacaksın?’ Yargıyı teslim almış bir ilkel gücün meydan okumasıdır. Türkiye büyük bir tuzağa düştü ve savrulacaktır. Asla moralinizi bozmayın bu toprakları bizlere yurt yapan atalarımız top sesleri altında bile TBMM'ye ve halka güvenmekten asla vazgeçmedi.”

Anayasa değişikliğinin Türkiye'nin bir noktaya sürüklediğini kaydeden Pekşen “Amaç nedir bilinmesin istiyorlar, gecenin kör karanlığında anayasa oyluyoruz. Anayasa değişikliğinde nedir bu telaş? Çünkü halk her geçen gün anayasa değişikliğinin nedenlerini öğrenmeye başladı zamanla her şeyi öğrenir. Asıl gerçek şu ki tarih bize demokrasiyi bizzat mücadele edip kazanmamız fırsatını vermiştir. Demokrasiyi kurtarıcılardan kurtarmalıyız.” ifadelerini kullandı.

61 Medya / Berkant PARLAK

DİĞER HABERLER