Vali Memiş: Gümüşhane, Doğu Karadeniz’in yıldızı olacak
Advert

Vali Memiş: Gümüşhane, Doğu Karadeniz’in yıldızı olacak

Gümüşhane Valisi Memiş: Gümüşhane mutlu ve huzurlu bir kent. Eksikleri var ama tamamlamaya çalışıyoruz. Gümüşhane’miz bu çalışmalarımızın sonuçlanmasıyla Doğu Karadeniz’in yıldızı olacak, dedi

YEREL - 2017-03-04 14:40:23

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, İl Özel İdaresinde yatırım değerlendirme toplantısı düzenledi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, genel sekreter yardımcıları ve yatırımcı şube müdürlerinin katıldığı toplantıda mevcut yatırımlar ve planlanan çalışmalarla ilgili bilgi alan Vali Memiş, önemli açıklamalarda bulundu.

İl Özel İdaresi tarafından yürütülen veya proje kontrollük hizmeti verilen Süleymaniye Mahallesi’ndeki altyapı ve restorasyon çalışmaları, yeni Devlet Hastanesi yolu, Zigana Dağı, Tomara Şelalesi yolu, Örümcek Ormanları yolu, Limni Gölü yolu, Karaca Mağarası ve Santa-Dumanlı-Taşköprü yolu başta olmak üzere birçok noktada yürütülen çalışmalara tek tek değinen Vali Memiş, özellikle Torul ve Kürtün ilçesinde yapılacak beton yollar için hazırlıkların başlatılmasını istedi.

Yaptığımız çalışmalarla kente değer katacağız

Vali Memiş, “İnsanlar mutlu olduğu yerlerde yaşarlar. Gümüşhane mutlu ve huzurlu bir kent. Eksikleri var ama tamamlamaya çalışıyoruz. Gümüşhane’miz bu çalışmalarımızın sonuçlanmasıyla Doğu Karadeniz’in yıldızı olacak. Kamunun kaynaklarını çarçur etmiyor, bizzat doğru yerlere harcıyoruz.” dedi. Özellikle Gümüşhane’nin giriş kapısı olan Zigana Dağı’nda yapılacak çalışmalarla bölgeye gelenlerin İsviçre Alplerindeki manzarayla karşılaşacaklarını ifade eden Vali Memiş, “Doğu Karadeniz sahil bandındaki 10 milyon insanımız Zigana’ya geldiğinde Gümüşhane’nin farkını görecek.” diye konuştu.

Dertlerinin şehre değer katmak olduğunu kaydeden Vali Memiş, “Türkiye’nin en güzel butik kentini gördünüz mü?” sloganıyla çeşitli çalışmalar yürüteceklerini de sözlerine ekledi. Süleymaniye Mahallesi’nde tarihi mimariye uygun yapılacak olan restoran ve butik otelin projesinin son aşamaya geldiğini hatırlatan Vali Memiş, kısa süre içerisinde hizmete sunulacak bu çalışmanın yanı sıra mahalle içindeki doğal gaz, elektrik, içme suyu ve kanalizasyon şebekesinin yapılması için gerekli işaretlemenin de yapılması talimatını verdi.

Bütün bu çalışmalarla birlikte köylerde yapılacak olan yatırımların da hız kesmeyeceğini ifade eden Vali Memiş, KÖYDES, İller Bankası ve İl Özel İdaresi programıyla yapılacak çalışmaların planlamalarının devam ettiğini de sözlerine ekledi.

DİĞER HABERLER