KTÜ istihdam için kolları sıvadı
Advert

KTÜ istihdam için kolları sıvadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı istihdam seferberliği için KTÜ kolları sıvadı.

EKONOMİ - 2017-03-18 10:25:26

İstihdam için mart ayında 3 ayrı etkinlik düzenleyen KTÜ büyük takdir topladı. Rektör Prof. Dr. Süleyman Baykal, 30-31 Mart tarihlerinde istihdam fuarı düzenleyeceklerini belirterek “Bu büyük organizasyon ile iş gücü arzı ile talebi bir araya getirilecek.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde başlattığı istihdam seferberliği için KTÜ de kolları sıvadı. 16-17 Mart’ta Kariyer Fuarı yapan KTÜ yönetimi, 22 Mart’ta Meslek Tanıtım Fuarı’nı gerçekleştirecek. KTÜ’de Mart ayı sonunda ise 30-31 Mart’ta 6.Trabzon İnsan Kaynakları Ve İstihdam Fuarı düzenlenecek. KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, “Bu büyük organizasyon ile işgücü arzı ile işgücü talebi bir araya getirilecek” dedi.

ORGANİZATÖR İŞ-KUR OLACAK

30-31 Mart 2017 tarihlerinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Osman Turan Kongre Merkezi’nde Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü organizatörlüğünde üniversiteler ve diğer kurum ve kuruluşların ortak/destekçi olduğu “6.Trabzon İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı” düzenlenecek.

Konuyla ilgili konuşan KTÜ Rektörü Süleyman Baykal, “Bu büyük organizasyon ile işgücü arzı ile işgücü talebinin bir araya getirilerek mesleki eğitim, istihdam, girişimcilik ve insan kaynakları konularında taraflar arasında işbirliğinin kalıcı ve kurumsal hale getirilmesi amaçlanmaktadır. Temel amacı, nitelikli gençlere işgücü piyasası ile ilgili bilgileri  aktarmak, gençleri mezun olduktan sonra çalışma hayatına hazırlamak, çalışabilecekleri işyerleri konusunda bilgi sağlamak ve rehberlik etmek, staj, part-time çalışma  ve mezuniyet sonrası istihdam imkanları hakkında bilgilendirmektir” dedi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarına 90 kurumsal firma 2 bin 500 açık iş/staj talebiyle katılacaktır. Bu firmalarda işe girmek isteyen ya da staj yapmak isteyen gençler/öğrenciler fuar alanında 2 gün boyuncu firmaların insan kaynakları uzmanlarıyla doğrudan görüşme imkanına sahip olacaklar. Fuarın birinci günü Türkiye’nin saygın isimleriyle “Bilişim ve Girişimcilik” konulu panel yapılacaktır. Fuarın ikinci günü Ahmet Şerif İzgören “At Şu Adımı” konulu sunum verecektir. Ayrıca, fuarın birinci günü 12.00-14.00 saatleri arasında Trabzonsporlu oyuncular fuar alanında imza günü düzenleyecektir.  Fuara katılım tamamen ücretsiz olup, iki oturuma katılanlara katılım sertifikası verilecektir. Ayrıca, çekilişle iki kişiye tablet verilecektir. Kariyer planlaması yapmak isteyen gençlerimizin/öğrencilerimizin yerel ve ulusal firmalarla tanışıp staj yapma imkanına sahip olacağı bu fuarı kaçırmamaları önemlidir. Fuar açılışı 30 Mart 2017 Saat 10.00’da olacaktır.”

Kaynak: Günebakış

DİĞER HABERLER