Ordu-Giresun Havalimanı yolcu servisleri tepki çekiyor
Advert

Ordu-Giresun Havalimanı yolcu servisleri tepki çekiyor

Ordu-Giresun Havalimanı’nda yolculara ücreti karşılığı servis hizmeti veren Havaş’ın Giresun’da verdiği ‘Hizmet’ tepki çekiyor.

YEREL - 2017-04-10 14:07:36

Giresun’da Güre ile Otogar arasındaki bölüm hariç şehir içi yolunu kullanmayan Havaş’ın servis şoförleri; Trabzon-Giresun bölünmüş karayolunu (otobanı) kullanarak yolcuları inmek istediği noktalarda indirmiyor ve Giresunluları mağdur ediyor.

Giresun Merkez’de Otogar kavşağı ve Liman sahası dışında başka bir noktada yolcu indirmeyen Havaş’ın Giresun servisi; Giresun’un Havalimanı tarafından giriş noktası olan Güre’den ise, Otogar’a şehir içi yolunu kullanarak geçiyor. Güre ile Otogar arasında inmek isteyen yolcuları istedikleri yerde inme imkânı veriyor.

Giresun Havaş servisi, Otogar’dan Liman sahasına kadar olan alanda otobanı kullandığı için yolcu indiremezken, yolculara bu bölgede sıkıntı veriyor.

Giresun Merkez’de oturanları Liman sahasında indiren Giresun Havaş servisi, Aksu’ya kadar otobandan giderek, Liman sahası ile Aksu arasında ikamet eden yolculara da sıkıntı veriyor ve Giresunluların tepkisini çekiyor.

Ordu-Giresun Havalimanı’nı kullanan Giresunluların yaşadığı bu sorun konusunda görüştüğümüz servis şoförü, kendilerine verilen bu güzergâhı kullanmak zorunda olduklarını belirtirken; yolcuların çektiği sıkıntının farkında olduklarını, ancak güzergâhtan çıkmalarının şu an için mümkün olmadığını belirtti.

Havalimanı servisini kullanan yolcular, mevcut servis hizmetinin kendilerine büyük sıkıntı verdiğini belirtirken; Güre ile Otogar arasında şehir içini kullanan Havaş Giresun servisinin, Otogar’dan sonra neden otobanı kullanmak zorunda olmasına bir anlam veremediklerini ifade ettiler. Bu güzergâhın bir an önce yolcuların rahat kullanımına uygun şekilde ve güzergâhın tamamında şehir içi yolu kullanılacak şekilde tekrar düzenlenmesini talep ettiler.

Ayrıca yolcular; bu güzergâhın planlanmasında yetkili ve sorumlu olabileceğini düşündükleri Havaş, Giresun Valiliği, Karayolları Bölge Müdürlüğü veya Giresun Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Giresun Trafik Şube Müdürlüğü’nü göreve çağırarak; Giresunluların yaşadığı bu sıkıntı konusunda yeni bir düzenleme yapılmasını istediler.

Giresunlular, yapılacak bu düzenleme ile Havaş servisinin şehir içi yolunu kullanarak; yolcuları valizleri ile birlikte uygun duraklarda indirmesini istediler.

Kaynak: kerasushaber.net

DİĞER HABERLER