Zigana Tüneli 3 bin metreye ulaştı
Advert

Zigana Tüneli 3 bin metreye ulaştı

Gümüşhane'de 2017 yılının ikinci İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Okay Memiş başkanlığında gerçekleştirildi.

YEREL - 2017-04-14 12:10:03

Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali Yardımcısı Murat Kahraman, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, GTSO Başkanı İsmail Akçay, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri ile kurul üyeleri katıldı.

Toplantının başlangıcında yaptığı konuşmada Gümüşhane’de 2017 yılında kamu kuruluşlarının 4 milyar 29 milyon 284 bin TL tutarlı 301 projesi bulunduğunu kaydeden Vali Memiş, “Ulaşılması zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Son 14 yılda ilimiz 6,5 milyar lira gibi nüfusuyla orantılandığında en fazla yatırım alan bir il. Özellikle karayollarında Türkiye’de emsali görülmemiş bir atak yapıldı. Dağlar delindi, yollar duble oldu, insanlar birbirine kavuştu. DSİ’nin gölet inşaatları da devam ediyor. 500 bin dönüm araziyi sulanabilir araziye çeviriyoruz. Daha ulaşılabilir bir kent olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. 2019 sonunda Zigana Tüneli açılması ve diğer duble yolların bitmesiyle limana olan mesafemiz 40 dakikaya iniyor. Denize ulaşımımız bizim için ve çevre illerimiz için çok önemli. Deniz demek ticaret demek. En ücra ilçemizden bir saatte Trabzon’a ulaşacağız. Bunlar bizi çok mutlu eden yatırımlar.” dedi.

24 saat çalışıyorlar

Karayolları 10. Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş ise dünyanın en uzun ikinci, Avrupa’nın en uzun kara yolu tüneli olan yeni Zigana Tüneli’nde tek tüpte 3 bin metrelik mesafeye ulaştıklarını ve çalışmaların 24 saat esasına göre devam ettiğini söyledi.

DİĞER HABERLER