KARKON’da neler oluyor?
Advert

KARKON’da neler oluyor?

Dışarıdan fazla belli olmasa da aslında KARKON’da iki yıl önce yapılan kongreden beri sular durulmadı. Önümüzdeki dönem yeni gelişmelere gebe gibi görünüyor.

SİVİL TOPLUM - 2017-06-30 01:35:09

KARKON’da (Karadeniz Konfederasyonu) işler karışık. Mevcut başkan Sıtkı Ada’nın eski başkan Tahsin Usta ve yardımcısı İsmail Akbulut hakkında başlattığı hukuki süreç sonuçlandı ve mahkeme Tahsin Usta’nın beraatine karar verirken, Sıtkı Ada ve İsmail Akbulut arasındaki davada taraflar uzlaşmaya gitti.

Fakat daha önemli bir mahkeme kararı var, o da KARKON’un 14.06.2015 tarihinde gerçekleştirilen olağanüstü kongresinin iptali kararı. Bununla beraber KARKON’un mevcut yönetiminin kararı üst mahkemeye götürme hakkı bulunuyor.

Dışarıdan fazla belli olmasa da aslında KARKON’da söz konusu kongreden beri sular durulmadı. Önümüzdeki dönem yeni gelişmelere gebe gibi görünüyor.

Karadeniz Manşet, birkaç gün içinde objektif habercilik prensibi çerçevesinde Karadeniz Konfederasyonu’nda olup bitenleri tarafların belge ve beyanları doğrultusunda kamuoyuna duyuracak. Kırılan kolun yen içinde kalması iyileşeceği anlamına gelmiyor, hele STK faaliyetlerinde iyileştiğine bugüne kadar şahit olan yok desek yeridir.

DİĞER HABERLER