TDF Gençlik Kolları yeni sezonu açtı
Advert

TDF Gençlik Kolları yeni sezonu açtı

Trabzon Dernekler Federasyonu Gençlik Kolları, TDF’nin Fındıkzade’de bulunan merkezinde yapılan bir toplantıyla yeni sezonu açtı.

SİVİL TOPLUM - 2017-09-26 23:56:55

 

Halen TDF Yönetimi Gençlikten Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri görevini yürüten, geçmişte Gençlik Kolları Başkanlığı da yapmış olan İbrahim Akın da toplantıya katıldı ve gençlere bol bol tavsiyelerde bulundu. Kendi döneminden de örnekler vererek anlatan eski başkan, gençlerden çıtayı daha da yükseltmelerini istedi.  

Tanışma faslının ardından gündemin diğer maddelerine geçildi. Genel Sekreter İsmail Kızıldağ, “Her yıl ülkemizin farklı bir bölgesinden bir okula yardımda bulunuyorduk. Bu sene de kendi memleketimiz Trabzon’dan bir okula yardım yapmayı kararlaştırdık. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi ile ortaklaşa bir çalışma yürütüyoruz. Onlar üç okul belirlediler. Biz de ilerleyen toplantılarda bu üç okuldan hangisini tercih edeceğimizi tartışacağız” dedi.

Daha sonra TDF Gençlik Kolları’nın 10. Yılı münasebetiyle düzenlenecek olan etkinliğin ayrıntıları hakkında istişare edildi. Konu hakkında bilgi veren Başkan Vekili Hakan İlhan, etkinliğin müzik-eğlence gecesi formatında olacağı, Karadeniz’in seçkin sanatçılarının davet edileceği ve geniş bir katılım olması için büyük bir salonda düzenlenmesinin düşünüldüğünü açıkladı. Organizasyonun kesin tarihi henüz belli olmamakla beraber, Aralık ayının başında olmasının daha isabetli olacağı değerlendirildi.

Gündemin bir diğer maddesi, yeni yönetim kurulunun açıklanmasıydı. Başkan Abdulkadir Meriç’in açıkladığı kurul şu isimlerden oluştu:

TDF Gençlik Kolları Başkanı Abdulkadir Meriç, yeni dönemin başlangıcıyla ilgili bir de basın açıklaması yayınladı. Açıklama şöyle:

Trabzon Dernekleri Federasyonu Gençlik Kolları olarak yeni dönemin başlangıcını yapmaktayız. Bu dönemde Trabzon’a layık, Trabzon’un büyüklüğünü gösterecek, İstanbul’daki Trabzonluları bir araya toplayacak etkinlikler planlamaktayız. Bizden önceki büyüklerimizin yaptıkları güzel çalışmalara bakarak ve yaptıklarımızdan ders çıkararak devamlılık ilkesini benimseyerek yolumuza devam etmeyi amaçlıyoruz.

 İstanbul’daki her Trabzonlu gibi memleket hasretini bir nebze olsun azaltmayı, olabilen en üst seviyede Trabzon kültürünü İstanbul’da yaşatmayı hedefliyoruz. Yeni yönetim, yeni kan olarak değerlendirerek güçlenerek yolumuza devam etmeyi hedefliyoruz. Gençlik kollarımızın 10. Kuruluş yılı münasebetiyle ekstra önem arz eden bu dönemde elimizden gelenin fazlasını yaparak kuruluşumuzun adını layık olduğu şekilde tanıtmayı amaçlıyoruz.

Trabzon Dernekleri Federasyonu ve Gençlik Kolları olarak yeni döneme “Bismillah” dedik. Destek olacak, gönül verecek, yanlışlarımızı güzel bir dille söyleyecek herkese kapımız sonuna kadar açıktır. Trabzon hepimizin, hepimiz Trabzon’uz. Bu düşüncelerle yeni yönetimime ve emeği geçecek herkese şimdiden teşekkür ediyorum. Yönetimimizin Trabzon’umuza, İstanbul’da yaşayan Trabzonlulara ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. 

                                                                                                                           TDF Gençlik Kolları Başkanı

                                                                                                                             Abdülkadir MERİÇ

DİĞER HABERLER