Trabzon'un Kurtuluşu etkinliği Bağcılar'da
Advert

Trabzon'un Kurtuluşu etkinliği Bağcılar'da

Trabzon Dernekleri Federasyonu’nun her yıl Trabzon’un Kurtuluşu münasebetiyle düzenlediği etkinlikler bu yıl Bağcılar Olimpik Spor Salonu’nda bir gece şeklinde organize edilecek. Genel Başkan Mustafa Demir, neden dört günlük etkinlik yapılmayacağını açıkladı.

SİVİL TOPLUM - 2018-01-13 17:00:22

Kamuoyunun dört gün süren etkinlikleri beklediği bugünlerde Trabzon Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Demir’in şahsi sosyal medya hesabında yönetim kurulu toplantısı görüntüleri eşliğinde yaptığı “Trabzonun kurtuşunun 100. Yıldönümü kutlamaları tüm derneklerimizle birlikte 25 Şubat 2018 saat 17.oo’de Bağcılar olimpik spor salonunda tüm hemşehrimizi bekliyoruz” şeklindeki paylaşım merak konusu olunca biz de kendisini arayıp ayrıntılı bilgi talebinde bulunduk.

Mustafa Demir, önce Trabzon Dernekler Birliği ve sonra da Trabzon Dernekleri Federasyonu olarak 20 yıldır yaptıkları kutlamaların mutlak bir prosedüre bağlı olmadığını, Antalya ve Bursa gibi farklı iller ve İstanbul’un farklı noktalarında farklı formatlarda düzenlediklerinin altını çizdi. Demir, “Trabzon’un Kurtuluşu’nu 20 yıldır zaten tek gece olarak kutluyorduk. Dört günlük formata Feshane’de alışmıştık ama şimdi İstanbul’da Yenikapı’dan başka bu tür etkinliklere izin verilmiyor. Mevsim kış, Yenikapı da açık alan olduğu için biz de yine tek bir gece organizasyonu yapmaya karar verdik” dedi.

100. Yıl özel bir kutlama olacak

TDF Genel Başkanı Demir, açıklamalarına şöyle devam etti. “Bu yıl Bağcılar Olimpik Spor Salonu’nda 3 Mart Cumartesi günü kutlamayı yapacağız. Aslında 24 Şubat günü yapacaktık ama biliyorsunuz o salon Spor Bakanlığı’na bağlı ve o tarihte salonda spor müsabakaları olduğu için bir hafta ertelemek durumunda kaldık. Bu sene birinci temamız Trabzon’un Kurtuluşu’nun 100 Yılı. İkincisi de derneklerin kaynaşması. Bu vesileyle İstanbul’da faaliyet gösteren derneklerimizi ziyaret ediyor ve etkinliğimize davet ediyoruz. Çünkü 100. Yıl çok özel ve anlamlı olmalı, görkemine yakışır biçimde kutlanmalıdır. Her dernek kendi flamasını asacak ve arkasını kendi dolduracak. 8-10 bin kişilik bir spor salonundan bahsediyoruz. Derneklerimizle İstanbul’un belli merkezlerinde mümkün olan en yüksek katılımla toplantılar yapıyoruz, bu görüşmeler bittikten sonra 200’ün üzerindeki dernekle bir yemek ya da kahvaltıda bir araya gelecek ve görev bölümü yapacağız. Program ana hatlarıyla bu şekildedir”

Neden dört günlük etkinlik yapılmıyor?

“Etkinlik için İstanbul’da sadece Maltepe ve Yenikapı alanları var. Mevsim kış, arkadaşlarımız Trabzon’a yakışır bir katılım olmayabilir diye endişe ettiler ve düşük profilli bir etkinlik yapmayalım dediler. Son olarak Yenikapı’daki etkinliğimiz bugüne kadar olanlar içinde en iyisiydi, bundan sonra daha zayıf bir etkinlik yapma şansımız yok. Sonra Fetih günü kutlamasını da yazın yapacağız. Biliyorsunuz tarihi değiştirildi ama hangi tarih olacağı kesinleşmedi. Onu da muhtemelen Ağustos ya da Eylül’de yine Yenikapı’da belediyelerle aynı görkemle düzenleyeceğiz. Kurtuluş Günü etkinliklerini İstanbul’un değişik noktalarında bir gece olarak geçmişte yapmıştık, dört gün olmasına Feshane’de alıştık. Şimdi etkinlik alanı açık alan olduğu için eskiden olduğu gibi yine kapalı alanda bir gece olarak düzenleyeceğiz. Başka bir sebebi yoktur” 

Karadeniz Manşet

 

DİĞER HABERLER