Şehr-i TRABZON Dergisinin 6. Sayısı çıktı
Advert

Şehr-i TRABZON Dergisinin 6. Sayısı çıktı

Şehr-i TRABZON Dergisinin 6. Sayısı piyasaya çıktı.

KÜLTÜR - SANAT - 2018-08-06 19:10:15

TRABZON Life adıyla yayınlandığı toplam sekiz sayıyla birlikte toplamda 14. Sayısına ulaşan derginin bu sayısının kapak konusunu Trabzon’da hizmete açılan Botanik Park oluşturuyor. Botanik Park ile ilgili hazırlanan dosya dahilinde derginin de sürekli yazarları arasında bulunan KTÜ Öğretim Üyesi ve peyzaj mimarı Emrah Yalçınalp ile yapılan ayrıntılı bir röportaja yer verilmiş. Yalçınalp, hem mesleği hem projenin içinde yer alması hem de dünyadaki örnekleri yakından gözleme şansı bulan bir kişi olarak röportajda ayrıntılı gözlem ve görüşlerini açıklamış.

 Dergide sürekli köşe yazarları olan Emrah Yalçınalp, Erkan Ergül ve Kadir Değirmenci’nin yazıları, Trabzonspor’un eski futbolcusu Galip Değerli’nin makalesi, yine sürekli köşelerden olan ve Mehmet Gündoğdu’nun hazırladığı Kemençenin Efsaneleri bölümü okurlarını bekliyor. 

Ayrıca Azerbaycan Devlet Sanatçısı ve Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Ana Sanat Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cahangir Novruzov’la Türk tiyatrosu üzerine söyleşi, Down Sendromlu Judocu Kürşat Soytürk’ün örnek hikayesi, geride bıraktığımız günlerde Trabzon’u ilgilendiren sanat ve cemiyet haberleri ile sağlık, şifalı bitkiler, yöresel lezzetler, sinema ve kitap sayfaları gibi sürekli bölümler de her ay olduğu gibi okurların ilgisine sunulmuş.  

Şehr-i TRABZON Dergisinin henüz bayii satışı bulunmuyor. Edinmek isteyenler yetkili kişilere ulaşarak abone olabiliyorlar.

DİĞER HABERLER