Şatıroğlu: Trabzon Günleri Trabzon'un adına yakışır olmalı
Advert

Şatıroğlu: Trabzon Günleri Trabzon'un adına yakışır olmalı

Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı İsmail Şatıroğlu, İstanbul’da yöre gazeteciliği yapan Trabzonlu gazetecileri kahvaltıda ağırlayarak yaklaşan Trabzon Günleri ve hazırlıklar hakkında bilgiler verdi, gazetecilerin görüş ve tavsiyelerini aldı.

SİVİL TOPLUM - 2018-09-10 17:40:46

Toplantıya Trabzon Kültür Sanat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve TAKA Gazetesi İstanbul temsilcisi Aytekin Akay, Şehr-i TRABZON Dergisi ve Karadeniz Manşet haber sitesi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Şirin ile Karadeniz Vitrin haber sitesi Genel Yayın Yönetmeni ve Radyo K program yapımcısı Zeki Gökçe katıldı.

Hazırlık için fazla zamanımız yoktu

27 Mayıs’ta yapılan kongreden sonra zaten Ramazan olduğunu, ardından bayram ve yaz tatilleriyle Kurban Bayramı’nın gelmesinin 20 Eylül’de başlayacak olan Trabzon Günleri için yeterli hazırlık süresinin bulunmasına engel teşkil ettiğini söyleyen Başkan Şatıroğlu, dolayısıyla son derece yorucu bir süreçten geçmekte olduklarını ifade etti. Ankara ve Trabzon temaslarının da hayli olumlu geçtiğinin altını çizen Şatıroğlu daha sonra özetle şunları söyledi.

Kültür ve sanat daha fazla olacak

“Bu sene biraz farklı bir konsept düşündük. Etkinliklerde kültür ve sanat ağırlığını artırmaya karar verdik. Trabzon’dan tiyatro grubu getiriyoruz. Çay ve fındık ocakları getirip sergileyeceğiz.

Başta Sayın Süleyman Soylu olmak üzere bakanlarımız da eğer son anda bir aksilik çıkmazsa açılışımızda hazır bulunacaklar. Trabzon’dan ilçe belediyelerinin çoğu katılıyor.

Sadece dört sanatçı olacak

Çok sayıda sanatçı yerine dört tane ünlü ismin konser vermesini uygun gördük. Bu sanatçılarımız Yusuf Güney, Ekin Uzunlar, Merve Yavuz ve Zeynep Başkan olacak.

Trabzon Günleri’nin mümkün olduğunca yüksek katılımlı ve ihtişamlı geçmesi bizim için çok önemli. Bu yüzden başta siz basın mensupları olmak üzere bütün hemşehrilerimizin desteğini bekliyoruz. Bu yıl ‘Komşunu da al gel’ diye bir slogan benimsedik. Herkes farklı memleketlerden komşularını Yenikapı’ya getirirse Trabzon’u ve Trabzon’un değerlerini daha fazla insana tanıtmış oluruz”

***

Başkan İsmail Şatıroğlu, Trabzon Günleri etkinliklerini para kazanmak için yapmadıklarını, kendisinin de en ufak bir şahsi menfaat peşinde olmadığını, zaten böyle bir şeye ihtiyacı bulunmadığını da sözlerine ekledi. “Amacım sadece ileride hayırla yad edilmek. Giderken Federasyon’a bir mülk kazandırmayı hedefliyorum” dedi.  

DİĞER HABERLER