10. Trabzon Günleri resmi açılışla başladı
Advert

10. Trabzon Günleri resmi açılışla başladı

Trabzon Dernekleri Federasyonu’nun düzenlediği “Trabzon’un Fethi’nin 557.Yılı Kutlamaları ve Trabzon Günleri” Yenikapı etkinlik alanında yapılan açılış töreniyle başladı. Trabzon Günleri 23 Eylül pazar günü saat 23.oo’e kadar devam edecek ve ziyaretçilere açık olacak.

SİVİL TOPLUM - 2018-09-21 01:32:09

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ve CHP İstanbul milletvekili Akif Hamzaçebi başta olmak üzere çok sayıda milletvekili, belediye başkanı, siyasetçi, bürokrat ve iş adamının katıldığı açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı. İlk sözü Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı İsmail Şatıroğlu aldı ve kısa bir açılış konuşması yaptı. Şatıroğlu konuşmasında özetle Trabzon’un tarihteki ve günümüzdeki önemine vurgu yaparak özetle şunları söyledi.

Kastamonu'dan Batum'a kadar

“Trabzon’un tarihteki sınırları Kastamonu’dan Batum’a kadar uzanıyordu. Doğu ve Orta Karadeniz’in şehirleri Trabzon’un kazalarıydı. Trabzon Lisesi, Türkiye’nin sayılı liselerinden biriydi. Anadolu’da ilk matbaanın 1865 yılında Trabzon’da kurulduğu bilinmektedir. Trabzon 2000 civarında yazar, şair ve sanatçı yetiştirmiştir. Fatih fethettikten sonra torunu Yavuz Trabzon’da 23 sene valilik yapmıştır. Onun oğlu cihan hükümdarı Kanuni de Trabzon Ortahisar’da doğmuştur. Bu etkinliği Trabzon’da yapabilirdik, ancak Trabzon’u fetheden Fatih Sultan Mehmet’e vefa gösterip minnetlerimizi sunmak istedik”

TDF Genel Başkanı İsmail Şatıroğlu’ndan sonra çok sayıda siyasetçi kürsüye davet edilip kısa selamlama konuşmaları yaptılar. Son konuşmayı yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Trabzon Günleri organizasyonunun önemine vurgu yaparak diğer Trabzonlu bakanlar Mustafa Varank’ın İstanbul’da olmasına rağmen rahatsızlandığından dolayı, Berat Albayrak’ın yoğun programından dolayı katılamadığını söyleyerek kendilerinin selamlarını getirdiğini ifade etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da Milli Güvenlik Konseyi toplantısı uzadığı için açılış törenine gelemediği öğrenildi.

Protokol davetlileri, konuşmalar bittikten sonra sahneye alındılar ve topluca kurdele keserek resmi açılışı gerçekleştirdiler.

Fotoğraflar için tıklayınız: 

https://www.facebook.com/bulent.sirin.75/media_set?set=a.10213278473211484&type=3

DİĞER HABERLER