İstanbul'da yeni bir Trabzonspor derneği
Advert

İstanbul'da yeni bir Trabzonspor derneği

İstanbul Ümraniye’de yeni bir Trabzonspor derneği kuruldu.

SPOR - TRABZONSPOR - 2018-10-08 00:09:26

Yaklaşık 10 yıl önce Mavi Fırtına adıyla yola çıkan, ancak daha sonra aktivitesini kaybeden taraftar grubunun çekirdek üyeleri bu kez farklı bir çizgi ve anlayışla yeniden kolları sıvadılar. 

Merkezi Ümraniye Küçüksu Caddesi’nde bulunan ve resmi olarak açılışını daha önce yapmış olan dernek, Akhisarspor-Trabzonspor maçıyla üyelerine ve Trabzonsporlulara kapılarını açtı.

Dernek başkanı Ercan Küçük, derneğin kuruluş hikâyesi, amaçları, faaliyetleri ve hedefleriyle ilgili Karadeniz Manşet’e açıklamalar yaptı. Ercan Küçük’ün açıklamaları özetle şöyle:

“Bundan 10 yıl önce, 20 yıllık arkadaşlarımızla birlikte Mavi Fırtına adıyla bir taraftar grubu kurarak maçlara gitme kararı aldık. Daha sonra aramızdan kopmalar olunca faaliyetlerimizi durdurduk. Geçen zaman içinde birbirimizden hiç kopmadığımız arkadaşlarımızla dernekleşmeye karar verdik ve bu derneği kurduk. Yönetim kurulunda 16 kişiyiz. Aramızda öğretmen, avukat, mali müşavir, ticaret yapan arkadaşlarımız var. Ümraniye’de büyük bir Trabzonspor potansiyeli mevcut.

Açılışı Trabzonspor’la yapmayı planlıyoruz

Trabzonspor’un fikstürüne de bakarak İstanbul’daki bir maçımıza denk getirip başkanımız, yöneticilerimiz ve müsait olan futbolcularımızla bir açılış yapmayı planlıyoruz. Önümüzdeki günlerde netleşecek.

Amacımız Trabzonspor’un ultras grubu olmak

Başta önemli maçlar olmak üzere memleketimiz Trabzon’daki maçlara gideceğiz. Deplasmanlara gitmeyeceğiz. Çünkü deplasman tribününde takıma destek vermenin çok etkili olmadığını düşünüyoruz. Çok kısıtlı bir yer ayırıyorlar, dolayısıyla takıma etkisi sınırlı oluyor. Biz de bu yüzden en uzak deplasmanımız dediğimiz kendi şehrimize, kendi stadımıza gideceğiz. En önemli gördüğümüz beş maça uçakla gideceğiz. Dernekleşmekteki amacımız Trabzonspor’un ultras grubu olmak. Hiçbir faaliyetimizde kimseden destek almayacağız, istemeyeceğiz. Ne yaparsak kendi imkânlarımızla yapacağız. Ne kulüpten ne de bir şahıstan en ufak bir beklentimiz olmayacak. Çok fazla üyemiz olsun diye bir kaygımız yok. Felsefemize ve yol haritamıza uygun olan arkadaşlarla yolumuza devam edeceğiz.

Trabzonspor’da söz sahibi olmak istiyoruz

Dernekleşmekteki bir başka amacımız daha var. Yönetim kurulu olarak zaten hepimiz Trabzonspor kongre üyesiyiz. Bizimle birlikte olmak isteyen arkadaşlarımızı da kulübe üye olmaya teşvik edeceğiz. O şekilde Trabzonspor’da söz sahibi olabiliriz. Yıllarca emek veriyorsunuz, lisanslı ürün alıyorsunuz, kombine alıyorsunuz, her türlü fedakârlığı yapıyorsunuz, o halde kulüpte söz sahibi olmak da en doğal hakkınızdır. Belki içimizden biri yönetici bile olabilir. Benim de Trabzonspor’da bir gün yönetici olmak hayalim var.

Mavi Fırtına Trabzonsporlular Derneği'nin yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor:

Ercan Küçük (Başkan)
Mehmet Ertan (Başkan Yardımcısı)
Murat Çalış (Başkan Yardımcısı)
Mustafa Çoruhlu (Başkan Yardımcısı)
Ümit Karamanlı (Genel Sayman)
Tuncay Bülbüloğlu (Reklam-pazarlama sorumlusu)
Erhan Çalık (Genel Sekreter)
Yasin İskender
Gökmen Yılmaz
Süleyman Dadandı
Mustafa Süleymanoğlu
Şeyma Nur Bekar (Sosyal Medya Yöneticisi)
Ahmet Bebenoğlu
Burak Çalık
Mert Kara
Nurettin Aydın

DİĞER HABERLER