Trabzon Halk Eğitim Merkezi güzel işler yapıyor
Advert

Trabzon Halk Eğitim Merkezi güzel işler yapıyor

Gümüş kazaziye yaparak hem aile ekonomisine katkıda bulunuyorlar hem de stres atıyorlar.

KADIN - 2016-03-28 11:09:41

Gümüş kazaziye sanatı öğrenmek için Trabzon Halk Eğitim Merkezine gelen kursiyerler hem aile ekonomisine katkıda bulunup hem de stres atarak meslek sahibi oluyorlar. Yaptıkları gümüş kazaziyelerin satışından elde edilen gelir ile aile ekonomisine katkıda bulunan kursiyerler, burasının aynı zamanda bir terapi merkezi olduğunu söylüyor.

Halk Eğitim Merkezinde usta öğretici Nahide Demirtaş, her ürünün ayrı bir zorluğu olduğunu belirterek “Trabzon yöresine ait el sanatlarından olan gümüş kazaziye örme kursuna kursiyerlerimiz büyük ilgi gösteriyor. Sıfır 8 mikron gümüş telle tesbih, yüzük, kolye benzeri ürünler yapıyoruz. Kazaziye genellikle hediyelik eşya anlamında oluyor. Öğrenim aşaması çok meşakkatli ve zor bir sanat. Her ürünün kendine göre işçiliği var. Kursiyerlerimizin ördüğü ürünleri Alacahan'da satışa sunuyoruz. Ayrıca Halk Eğitim olarak birçok fuarlara katılarak ürünlerimizi tanıtıyoruz. Sonuçta kursiyerlerimiz burada öğrendikleriyle aile bütçesine katkı sağlıyor. Kazanç elde edebiliyorlar. Ev hanımları için başarılı bir iş kaynağı. Evinizde de oturduğunuz zaman yapabilirsiniz. Ürettiklerini kuyumcuya getirerek emeğinizin karşılığını alabilirsiniz. Şu anda takı olarak çalışıyoruz. Trabzon hasırı da yapıyoruz.” diye konuştu.

Kursiyerlerden 52 yaşındaki Nurcan Erdensiz de kursun kendisi için bir terapi olduğunu kaydederek “2 buçuk aydan beri kurstayım. Bu sürede birçok şey öğrendim. Burası benim için âdeta terapi merkezi gibi. Hem kendi harçlığımızı çıkartıyoruz hem de stres atıyoruz. Kafa dinlendiriyor, para kazanıyorsun. Bilseydim daha önce gelirdim. Hocamızın öğretmesi de çok güzel. Burada artık bir aile gibiyiz. Bir haftadan sonra ürettiklerim satışa sunulmaya başladı. Bu kurslar iyi ki açıldı.” dedi.

günebakış

DİĞER HABERLER