Uyuşturucu haberleri korkutucu boyutlara ulaştı

Trabzon'da kömürlükte uyuşturucu madde çıktı. Polis ekipleri yapmış oldukları çalışmada çok sayıda ecstasy hap ele geçirdi.

Uyuşturucu haberleri korkutucu boyutlara ulaştı
Uyuşturucu haberleri korkutucu boyutlara ulaştı Admin
Advert

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri; 1 Nolu Erdoğdu Mahallesi’nde bir şahsın ‘uyuşturucu ticareti’ yapacağı bilgisini aldı. Önceden belirlenen adresin etrafını saran ekipler, 61 ES 8.. plakalı bir aracın belirlenen adrese geldiğini tespit etti. Araçtan inen şahsılar kısa bir süre sonra tekrar aynı araç ile adresten ayrıldı.

İÇ ÇAMAŞIRLARINDA SEVKIYAT

Polis ekipleri, 61 ES 8... plakalı aracı takip etmeye başladı. Saat: 21:30 sularında başlayan takip Ortahisar ilçesi Kaymaklı Mahallesi’nde son buldu. Polis ekipleri, aracı durdurdu ve arama yaptı. Araç içerisinde bulunan 3 erkek şahsın üzerinde yapılan aramalarda ‘iç çamaşırının’ içerisine sokulmuş vaziyette 112 adet Ecstasy hap ele geçirdi. Kimlik kontrolleri yapılan şahıslar S.N, M.A ve F.N. gözaltına alınarak il emniyet müdürlüğüne götürüldü.

MADDELERİ KAPICIDAN ALDILAR

Şahıslar burada vermiş oldukları ifadede uyuşturucu maddeyi A.A. adında bir kapıcıdan aldıklarını söylediler. Edinilen bilgiye göre, şahısların vermiş olduğu ifade doğrultusunda Uyuşturucu İle Mücadele Polisleri, A.A.’nın ev ve eklentilerinde arama yapmak için Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığından izin istedi. Savcılıktan verilen izin doğrultusunda polis ekipleri, A.A.’nın 1 Nolu Erdoğdu Mahallesi’ndeki evine operasyon düzenledi.

KÜLLERİN ARASINDAN BULUNDU

Kapıcı dairesindeki aramaları tamamlayan polis ekipleri kazan dairesinde de aramalarına devam etti. Kalorifer kazanının önünde bulunan kömür küllerinden şüphelenen polisler, küreklerle birlikte küllerin arasında uyuşturucu madde aradı. Bir süre sonra bir poşet bulan ekipler poşet içerisinde ‘şurup’ şişesi içerisinde 332 adet Ecstasy hap ele geçirdi. Yine aynı poşet içerisinde 2 gram esrar maddesi ele geçirdi.

ŞAHISLAR ADLİYEYE SEVK EDİLECEK

Gözaltına alınan A.A., İl Emniyet Müdürlüğüne götürülerek ifadesi alındı. Şahıslar hakkında uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama suçundan yasal işlem yapıldı. Soruşturma sürerken 4 şahsın adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Rize'de Uyuşturucu Operasyonunda 1 Tutuklama

Rize'de düzenlenen 13 ayrı uyuşturucu operasyonu sonrasında aranan ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanan 2 kişiden biri, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, diğer kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Rize İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen uyuşturucu operasyonlarına bağlı olarak aranan ve önceki gün yakalanan F.M. ile M.K. emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarıldı. M.K. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Kalkandere L Tipi Cezaevine kondu.

OLAYIN ÖNCESİ

Rize Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmekte olan ve “Uyuşturucu veya uyarıcı maddeleri ruhsatsız veya ruhsata aykırı olarak ülke içinde satmak, satışa arz etmek, başkalarına vermek, sevk etmek, nakletmek, depolamak, satın almak, kabul etmek, bulundurmak, kullanmak” suçlarının şüphelisi olduğu tespit edilen ve toplamda 13 farklı operasyon sonucu ele geçirilen 14,03 gram esrar, 3600 gram Hint keneviri ve 530 adet extacy hapların şüphelileri olarak aranmakta olan F.M. ve M.K. isimli şahıslar 13.04.2016 tarihinde Rize İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonlarla yakalanarak gözaltına alındı ve yapılan işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilmişti.

Günebakış

 

Uyuşturucu Tutuklama
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg