Çözüm Süreci, PKK'nın Karadeniz'e Açılım Süreci Oldu

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, TBMM'deki konuşmasında PKK'nın Giresun'da yaptığı eylemlerden AKP'yi sorumlu tuttu.

Çözüm Süreci, PKK'nın Karadeniz'e Açılım Süreci Oldu
Çözüm Süreci, PKK'nın Karadeniz'e Açılım Süreci Oldu Admin
Advert

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, geçtiğimiz hafta medyana gelen ve iki yurttaşımızın şehit edilmesiyle sonuçlanan terör saldırısından AKP’yi sorumlu tuttu.

TBMM’de konuya ilişkin bir konuşma yapan Bektaşoğlu, Karadeniz’e yönelen terörün çözüm sürecinin ürünü olduğunu belirterek, “Belini kırdık, sonunu getirdik, bitirdik dediğiniz PKK, sonunda ne yazık ki barış, huzur ve kardeşlik coğrafyası olarak bilinen Karadeniz’i de eylem alanı olarak seçmiştir. Terör örgütünün sadece Giresun’da 9 ayda 5 saldırı gerçekleştirmesi bunun kanıtıdır. Son olarak da geçen hafta iki baraja, bir de jandarma karakoluna uzun namlulu silahlar, roketlerle saldıran teröristler, bir elektrik teknisyeniyle bir astsubay başçavuşu şehit etmiştir. Yani çözüm süreciniz terörün Karadeniz’e açılım sürecine dönüşmüştür” dedi.

"Başbakan, Bakanlar Kurulu yok, Cumhurbaşkanı cevap versin"

Bülent Bektaşoğlu konuşmasında, yaşanan son siyasi gelişmeleri de değerlendirdi ve “Ülkemizde fiili olarak bir Başbakan ve Bakanlar Kurulu yok. Seçmenlerin değil, sarayın atadığı, AKP delegelerinin seçeceği bir başbakanla yönetilmeyi bekliyoruz. Dolayısıyla sorularımızın muhatabı kim bilemiyoruz. Onun için ortaya doğru soruyorum. Belki Sayın Cumhurbaşkanı yanıtlar” diye konuştu.

Karadeniz’e yönelen terörle etkin mücadele çağrısı yapan CHP Giresun Milletvekili Bektaşoğlu, şunları söyledi: “Halkımız yayla mevsiminin, turizm hareketinin başladığı bu günlerde tedirginlik içindedir. Acilen yöremizde üst düzeyde güvenlik önlemleri alınmasını, teröre karşı mücadele yöntemleri geliştirilmesini beklemekteyiz. Gündemimiz ve sorunumuz ne başkanlık, ne başbakanlıktır.  Sadece terördür. Bunu bir kez daha hatırlatıyorum

 

Giresun PKK Bülent Bektaşoğlu Karadeniz Terör
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg