Ersun Yanal'ın kazandırdığı isimler

Trabzonspor’da ilk olarak Nuri Albayrak döneminde görev yapan Ersun Yanal, daha sonra da seçimin ardından işbaşı yapan Sadri Şener ile yoluna devam etmiş, iki süreçte de oldukça önemli işlere imza atarak özellikle sıfırdan kurduğu kadro ve bu kadroya harcattığı uygun rakamlarla dikkatleri üzerine çekmişti.

Ersun Yanal'ın kazandırdığı isimler
Ersun Yanal'ın kazandırdığı isimler Admin
Advert

İşte birkaç öne çıkan isim...

Onur Kıvrak: Ersun Yanal, Nuri Albayrak’a Onur için büyük baskı yapmış, kendisini Karşıyaka’dan aldırmıştı. Hatta Onur o süreçte Manisa’ya da imza attığı için ortada bir tazminat sorunu vardı. Ancak Yanal, “Bu rakamı göze alalım. Bu kaleci Trabzonspor’a çok uzun yıllar hizmet eder, parasını çıkarır” diyerek transferin bitirilmesini sağlamıştı.

Colman: Çok daha maliyetli oyuncular için yurt dışında izlerken keşfetti. O dönem 20’li yaşlarının başında aldırdığı Colman ile Selçuk’tan konuşulan bir orta saha ikilisi oluşturdu.

Alanzinho: Trabzonspor, Brezilyalı için Samba diyarına gitmişken, Ersun Yanal Alanzinho’yu Norveç’ten transfer etti. Boyu ile dalga geçilen oyuncu uzun yıllar Trabzonspor’a sorunsuz bir şekilde hizmet etti.

Ceyhun: Alman 3.Ligi’nden keşfiydi Yanal’ın. Ona güvendi, genç yaşında şans verdi. Ceyhun onun döneminde önemli fırsatlar buldu, vitrine çıktı, Galatasaray’a gitti.

Selçuk İnan: Küme düşen Manisaspor’dan Ersun Yanal’ın kadrosuna kattığı bir isimdi, yıldız oldu. Oyuncusuyla çok yakından ilgilenen, sürekli özel çalışmalar yaptıran Trabzonspor’un hocası, Selçuk’un kariyerinin en iyi sezonlarının Trabzon’da geçmesini sağladı.

Egemen Korkmaz: Bursaspor'la küme düşüp ertesi sezon tekrar Süper Lig’e çıkan Egemen’i tüm tepkileri göze alarak kadrosuna aldırdı. Egemen’i savunmanın kaptanı yaptı. Uzun yıllar Trabzonspor’a hizmet eden Egemen, daha sonra iki büyük transfer gerçekleştirdi.

Kaynak: Fanatik

Nuri Albayrak Sadri Şener Onur Recep Kıvrak Colman Alanzinho Ceyhun Selçuk İnan Egemen Korkmaz
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg