Esnafın Ahi Anası

Türkiye'de Yılın Ahisi ilk kez Trabzon'dan bir kadın esnaf seçildi.

Esnafın Ahi Anası
Esnafın Ahi Anası Admin
Advert

TESOB Başkanı Metin Kara, 23-29 Mayıs tarihleri arasında 81 ilde gerçekleşecek Ahilik Haftası kutlamaları öncesi 2016 yılında “Türkiye’de Yılın Ahisi” olarak Trabzonlu esnaf Emine Coşkuner’in seçildiğini açıkladı. Coşkuner’e ödülü 27 Mayıs 2016 tarihinde Kırşehir’de yapılacak etkinliklerde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından verilecek

76 YAŞINDA 50 YILLLIK ESNAF

Yılın Ahisi seçilen Emine Coşkuner 76 yaşında. Eşi İsmet Coşkuner ile birlikte Trabzon 1 Nolu Erdoğdu Mahallesi’nde 50 yıldır terzilik yapıyor. 5 çocuk sahibi olan çiftin terzilik hem geçim kaynağı olmuş hem de büyük bir tutku ile yaptıkları meslekleri. Böyle bir ödülü almaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Emine Coşkuner, “Allah ömür verdikçe esnaflığa devam edeceğim.” dedi.

ONUN ADI ARTIK AHİ ANA!

Ahilik geleneğinde esnaflığın çalışkanlığı, başarısı, dürüstlüğü ve mesleğe olan bağlılığın esas olduğunu belirten Trabzon Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, “Emine Hanım sadece Trabzon’un değil, ülkemiz esnafının simgesi olmuştur. Kendisini kutluyorum. O artık esnafın Ahi Anası.” şeklinde konuştu. Kırşehir’de yapılacak Ahilik etkinliklerine Yılın Ahisiseçilen Emine Coşkunerile birlikte TESOB Başkanı Metin Kara ve yönetim üyeleri de katılacak Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Trabzon’da 23 Mayıs 2016 Pazartesi günü saat 13.00’te başlayacak esnaf kortej yürüyüşü sonrasısaat 13.30’da Atatürk Alanı’nda (Meydan Parkı) mehtertakımı gösterisi,şet kuşatma töreni ve Ahilik pilavı ikramı yapılacak. Etkinliklerde ayrıca Yılın Ahisiseçilen Emine Coşkuner’e TESOB Başkanı Metin Kara tarafından çeşitli hediyeler verilecek.

Kaynak: Günebakış - Aydın GELLECİ

Trabzon Kadın Esnaf Ahilik Yılın Ahisi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg