Gümrükte kemençe resitali

Almanya'nın Bielefeld kentinde yapılacak olan yayla şenliğine katılmak üzere bu ülkeye giden yöresel sanatçılar Alman polisinin tuhaf talebiyle karşılaştı.

Gümrükte kemençe resitali
Gümrükte kemençe resitali Admin
Advert

Kemençe sanatçısı Murat Kumaş ve arkadaşları sanatçı olduklarını, yayla şenliğine geldiklerini ve konser vereceklerini belirtirken, Alman polisi, “Çalın da görelim ne kadar sanatçısınız” cevabı aldılar. Bunun üzerine ellerine kemençeyi alan sanatçılar teker teker kemençe çalarak gümrüğü ancak geçebildiler.

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde gerçekleştirilen yayla şenliklerine konser vermek üzere bu ülkelere giden yöresel sanatçılar zaman zaman tuhaf taleplerle karşılaşıyorlar. Bu hafta sonu Almanya’nın Bielefeld kentinde düzenlenecek olan Bielefeld Yayla Şenliği’ne giden yöresel kemençe sanatçıları sanatçı olduklarını söyleyince Alman polisi ispatlamalarını ve kemençe çalmalarını istedi. Bunun üzerine yöresel kemençe sanatçısı Murat Kumaş, Gökhan Aydın ve diğer arkadaşları tek tek ellerine kemençe alarak sanatlarını havalimanındaki gümrük işlemlerini gişesinin önünde icra ettiler. Sanatçı Murat Kumaş, facebook’taki kişisel sayfasından o anların videosunu paylaşarak, esprili bir şekilde, “Alman polisi kaymakam havasını çalmadan geçirmem seni dedi bana” ifadelerine yer verdi. Kumaş, yaptığı açıklamada, “Alman polis memuru Almanya’ya ne amaçla geldiğimiz sordu. Biz de sanatçı olduğumuzu ve konsere geldiğimizi söyledik. Polis memuru da, ‘Çalın da dinleyelim ne kadar ustasınız’ dedi. Bizde çaldık. Yoksa bizi bırakmayacaktı” dedi

Günebakış - Aydın GELLECİ

Kemençe
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg